Wat wil ik eigenlijk?

19-09-2019

Diploma op zak en op zoek naar een baan? Maar twijfel je nog of je straks echt in jouw richting wilt werken? Kijk dan nog eens goed rond. Een online loopbaantest kan je hierbij helpen…

Een beroepsopleiding kies je als je heel jong bent. Het is dus logisch dat je weleens twijfelt of je dit vak tot je pensioen (dat nog heel ver weg is) wilt uitoefenen. Je zult de eerste niet zijn die weliswaar een prachtig diploma heeft behaald maar uiteindelijk in een heel andere richting aan het werk gaat.

LOOPBAANTEST

Een goed startpunt is misschien het doen van een loopbaantest. Die vind je gratis op het internet via bijvoorbeeld werk.nl of jobpersonality.com, 123test.nl/carriere of carrieretijger.nl. Je beslist zelf wat je vervolgens met de uitslag doet maar wie weet, levert het wel nieuwe inzichten over je eigen interesses op. Je wilt straks wel een baan waar je echt op de goede plek zit.

CHECK JE APP STORE

Behalve internet is het handig om ook de App Store of Play Store af te grazen. Ook op je telefoon vind je cursussen om meer inzicht in jezelf te krijgen.

IN WELKE SECTOR ZIJN DE MEESTE VACATURES?

Misschien ook handig om eens rond te kijken in welke branches veel werk is te vinden. Dat kun je vinden op het cbs.nl, dé plek voor allerlei feitelijke informatie over de economie. Ook op werk.nl is vermeld welke sector veel vacatures heeft. Iets om rekening mee te houden maar bedenk wel… Kies iets dat bij jou past want anders houd je een baan echt niet vol.

Laatste blogs