Vrijwilligerswerk? Doen!

12-10-2018

Geen vereniging of organisatie of ze zitten te springen om hulp. Alleen: waarom zou je onbetaald werk verrichten als je net een diploma op zak hebt? Een paar redenen om toch dat vrijwilligersklusje aan te pakken.

RELEVANTE WERKERVARING

Ongeveer de helft van de bevolking van 15 jaar en ouder doet minstens een keer per jaar vrijwilligerswerk. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dus wellicht is dit ook wel iets voor jou. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de rest van je leven vrijwilligerswerk doet. Maar als jij graag met kinderen werkt: waarom zou je dan niet een handje meehelpen bij de lokale scouting. Daar werk je alvast met kids. Ben je meer een knutselaar, meld je aan bij een klussendienst of een knutselclub. Of word een maatje voor een gehandicapte als je graag in de zorg wilt werken. Zo doe jij relevante werkervaring op.

Behalve ervaring vult vrijwilligerswerk ook nog eens je CV aan. Het toont je maatschappelijke betrokkenheid en laat zien dat jij allround bent en geen bankzitter. Je leert nieuwe vaardigheden en het levert je een groter netwerk op. En een netwerk is belangrijk voor het vinden van een leuke baan.

LEREN OVER JEZELF

Tot slot leer je ook veel over jezelf: waar ben ik goed in en wat vind ik leuk. Heel belangrijk voor als je straks een sollicitatiegesprek hebt.

Check voor een leuke vrijwilligersbaan vrijwilligerswerk.nl. Daar staan allerlei sites op waar vrijwilligersbaantjes worden aangeboden. Kijk ook eens bij je eigen gemeente want ook daar is vaak een vrijwilligersbank aanwezig

Laatste blogs