Laat je vinden met hulp van Social Media

19-09-2019

Werkzoeken anno 2018? Dat doe je natuurlijk via de social media. Sterker nog, je laat je vinden via het net want onzichtbaar zijn als jonge werkzoekende kan niet meer. Alleen: wat is handig en wat vooral niet?

LINKEDIN?

Natuurlijk moet je hierop, ook al lijkt het een beetje saai. Dit is dé plek voor werkend Nederland om zichzelf te laten zien aan werkgevers, recruiters of werknemers bij personeelszaken. Hier kun je je CV kwijt maar ook je werk laten zien. Maak foto’s, stel vragen, zoek groepen en vraag tips. Hier vind je veel informatie en je kunt connecties gebruiken om bovenaan de lijst met sollicitanten te komen. Meer tips voor LinkedIn vind je op werk.nlcarrieretijger.nl en beaks.nl.

FACEBOOK?

Laat weten dat je beschikbaar bent. Plaats het leuke sollicitatiefilmpje dat je hebt gemaakt en laat het delen.

INSTAGRAM?

Veel bedrijven zoeken tegenwoordig ook via Instagram. Juist jongeren gebruiken Instagram en dus zoeken werkgevers hier ook op. Doen dus.

SNAPCHAT?

Vergeet Snapchat maar. Veel te vluchtig en dus ongeschikt voor werkgevers die op zoek zijn naar de juiste match. Leuk voor je vriendenkring maar verder niet.

TWITTER?

Misschien klinkt het een beetje passé maar veel organisaties en bedrijven gebruiken Twitter nog steeds om van zich te laten horen. Volg dat interessante bedrijf en zie snel wanneer ze een vacature hebben. Gebruik ook gewoon de #vacature of stuur een tweet de wereld in met de juiste #hashtags. Dit is ook een plek om je vlog of filmpje op te zetten. Vraag je volgers om ze te delen. Vraag tips om een goede baan te vinden. Mensen willen je best helpen maar ze moeten het wel weten.

TOT SLOT:

Google jezelf eens. Dat doet een werkgever ook. Wat komt er als eerste naar boven? Misschien toch een beetje wieden in die vakantiefoto’s op Facebook en in je tweets. En check je taalgebruik. Kraak jij die oud-collega af, heb je deelgenomen aan een illegale actie, doe je extreme uitspraken, kom je over als een zeurpiet of doe je lekker stoer over jouw gewoonte om altijd te laat te komen? Weghalen allemaal. Dat is geen aanbeveling.

Laatste blogs