Knap uitgedost op gesprek

19-09-2019

Moet je nu wel of niet dat pak aan voor een sollicitatiegesprek? Of een jurkje terwijl je altijd in een spijkerbroek loopt. Om knap uitgedost voor de dag te komen tijdens een sollicitatiegesprek, moet je vooral even goed nadenken voor je de deur uitgaat.

Kleding moet passen bij de baan waarvoor je komt. Voor een kantoorbaan is een jurkje zonder decolleté (helpt echt niet maar leidt alleen maar af en je wilt toch echt een serieuze baan) of een pak prima. De stropdas hoeft niet meer, maar solliciteer je bij een bank misschien wel. Als je hem niet kunt strikken kan je vader je vast wel helpen of anders tik je op YouTube How to tie a tie fast and easy in.

HOGE HAKKEN NIET NODIG

Een nette en schone spijkerbroek kan ook prima maar doe dan wel een overhemd of blouse aan. Maar ga je werken in een chique kledingzaak zorg dan dat je kleding daarbij past. Hoge hakken hoeven niet maar die comfortabele birckenstocks in een chique zaak passen echt niet. Check gewoon even het bedrijf via social media en je weet al snel wat de dresscode van het bedrijf is.

DRESS FOR SUCCESS

Heb je zelf niets geschikts? Check de kledingkast van je zus/broer of vriend/vriendin. Wie weet hebben zij de perfecte outfit voor jou.

Trek verder nooit iets aan waar je je niet prettig in voelt. Een sollicitatiegesprek is al stress genoeg en als die stropdas dan ook nog om je nek zit te knellen of die pumps doen pijn, krijg je het nog benauwder.

Zorg altijd dat kleding schoon en heel is. Gebruik de strijkplank eens om die kreukels uit je overhemd te halen en gebruik die deodorant met mate. Je potentiële baas wil niet in een wolk van luchtjes zitten. Zweet je veel? Kijk even of dat erg zichtbaar is in die blouse want grote zweetplekken zien er niet echt prettig uit.

Laat dat leuke shirtje met grappige print thuis. Kies voor rustige kleuren als het betrouwbare blauw en het nette wit of wellicht juist voor het energieke rood, geel of helder blauw.

Wel of geen make-up? Wees maar bescheiden, ook al kan een vleugje lipstick misschien geen kwaad. En ga even langs bij de kapper. Een verzorgd uiterlijk is gewoon belangrijk voor die eerste indruk want daarvoor krijg je maar een kans.

Laatste blogs