Kies jouw route naar een topjob

19-09-2019

Diploma gehaald en nu op zoek naar een baan? Gemakkelijker gezegd dan gedaan want waar vind je die banen eigenlijk? Kies jouw persoonlijke route naar een topjob. Het begin is er. Je bent op de website Snel aan de Slag! met daarop veel werkgevers die op zoek zijn naar jou. Zij vertellen over hun bedrijf en wat zij jou te bieden hebben. Een plek waar je dus de leukste regionale werkgevers en banen kunt vinden. Best handig als je liever op de fiets naar je werk gaat dan urenlang in de trein te zitten of in de file te staan.

Verder kun je natuurlijk ook de regionale kranten doorspitten op zoek naar een baan. Dat is nog steeds een plek waar je banen uit de regio kunt vinden. Landelijke kranten hebben ook personeelsadvertenties maar daar gaat het vaak om leraren, directeuren en raden van bestuur. Misschien is het wat voor je maar wellicht zijn dat functies waar je nog niet helemaal aan toe bent.

DE BANEN KOMEN NAAR JE TOE

Internet, App Store of Play Store zijn dé plekken om jouw speurtocht voort te zetten. Swipe jezelf naar een baan met Jobely, JobTalk, OTSO of Cocoon. Kijk voor banen op indeed.nlnationalevacaturebank.nlmonsterboard.nl of natuurlijk werk.nl. Daarnaast zijn er branches die speciale sites hebben om nieuwe mensen te zoeken. Zo heeft Bouwend Nederland onder meer via Instagram een instroomcampagne onder de titel jegaathetmaken.nl met een link naar komindebouw.nl met meer dan duizend vacatures. Voor een baan in de zorg kun je kijken bij werkgeversorganisatie Care2Care waar allerlei openstaande banen zijn te vinden. Onderwijs? Wat dacht je van meesterbaan.nl? Heb je bepaalde ondernemingen op het oog? Kijk op hun bedrijfswebsite want dat is de eerste plek waar ze hun vacatures plaatsen. Ook een truc is om gewoon te googelen op ‘zoek vacature lasser’. De banen komen naar je toe.

VIND MIJ

Maar dat is niet het enige. Je kunt jezelf ook laten vinden. Hoe? Maak een gratis profiel op LinkedIn (nee, dat is niet alleen voor ouderen) want daar staan snel de nieuwste banen op. Dat is ook de plek waar door bedrijven ingehuurde recruiters zoeken naar potentiële nieuwe werknemers.

PERSOONLIJK

Laatste optie is de persoonlijke aanpak. Ga eens langs bij een bedrijf, vraag een rondleiding of bezoek een open huis. Dan sta je al binnen en heb je gelegenheid om je CV of visitekaartje achter te laten.

Laatste blogs