Gouden idee? Start een eigen bedrijf

19-09-2019

Heb jij een topidee waarmee je de wereld wilt veroveren? Misschien ben jij dan wel de Mark Zuckerberg van de toekomst. En zo niet, dan kun je nog steeds één van de vele ondernemers worden die het gewoon leuk vindt om voor zichzelf te werken.

IS DAT MOEILIJK?

Een eigen bedrijf opzetten, is dat moeilijk? Welnee. Weet je dat bijna de helft van alle ondernemers die een eigen bedrijf begint, jonger is dan 35 jaar. En het aantal ondernemers onder de 25 jaar neemt toe. Dus waarom zou jij die stap niet wagen?

KAMER VAN KOOPHANDEL

Alleen… hoe begin je een eigen bedrijf? Wat heb je ervoor nodig behalve dat gouden idee en een beetje ondernemerslef. Verdiep je daar eens in voordat je naar de Kamer van Koophandel stapt om je nieuwe bedrijf in te schrijven.

NETWERKEN

Heb jij bijvoorbeeld gedacht aan een goede bedrijfsnaam? Hoe je social media inzet om naamsbekendheid te krijgen, klanten te vinden en te behouden. Hoe en waar je gaat netwerken want dat is echt meer dan alleen een biertje drinken en een visitekaartje uitdelen. Dat is interesse tonen in het werk van een ander en kiezen waar je wel en geen tijd aan besteedt.

Bedenk ook hoe je je uurtarief vaststelt, hoe je de administratie opzet, hoe het met vergunningen en wetten zit, hoe je je verzekert en hoe je zorgt dat je je zaakjes netjes regelt om geen ruzie met de belasting te krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat je als startende ondernemer de eerste twee jaar een steuntje in de rug krijgt van de belasting in de vorm van een extra aftrekpost én dat er een regeling is voor kleine ondernemers.
Kortom, het starten van een eigen bedrijf is misschien niet zo ingewikkeld maar het vergt wel even nadenken. Begin eerst maar eens met het downloaden van het magazine voor starters dat je online kunt downloaden via kvk.nl/starten. Daar vind je tips, verhalen van ondernemers, talloze handige linkjes en een heuse checklist.

Laatste blogs