Zwammerdam Groep

Vlog medewerker Vacatures

Iedere dag met het asfaltteam

Bij het meeste werk van de Zwammerdam Groep – dat is het asfalteren en verharden – geldt: iedere dag een andere klus. Met het asfaltteam kom je in de hele Randstad, op bedrijventerreinen, sportterreinen, boerenerven en bij industrieterreinen.

“Wij hebben geasfalteerd in de Rotterdamse haven, bij evenementenhallen in Gorinchem, de Easyfair in Amsterdam en het parkeerterrein van Ahoy. Vette kans dus dat je al eens ergens gelopen hebt waar wij het terrein hebben gemaakt.” Het is teveel om op te noemen en vrijwel iedere dag een ander werk.

Wij leren je een vak apart

“Asfalteren is een apart vak. Daar worden geen lessen in gegeven, dus dat gaan wij je leren.” De vaklui van Zwammerdam Groep komen van mbo opleidingen welke zijn gespecialiseerd in infra en bouw. Maar iedereen met belangstelling en motivatie is welkom. “Wij leren je ‘on the job’ wat asfalteren en verharden echt is.” Vanaf dit jaar heeft het bedrijf vijf medewerkers die als leermeester zijn erkend. Waarom doen ze dat? “Omdat wij zien dat kennis uit de branche verdwijnt, terwijl het wel belangrijk werk is. Wanneer je dat vak nu leert, heb je veel toekomst.

Kom gewoon een keer kijken

PZ medewerker Maud Hölscher werkt zelf inmiddels elf jaar bij Zwammerdam Groep. “Ik regel alle leer-werkplekken en de begeleiding van jonge gasten door oudere collega’s. De meeste die hier binnenkomen blijven wel bij ons. Ik nodig ook iedereen uit om gewoon eens bij ons te komen kijken.” En als je belangstelling hebt, dan is Maud zelfs niet te beroerd om je in het weekeinde mee te nemen naar een klus.

Wij leren je ‘on the job’ wat asfalteren en verharden echt is”

55 jaar ervaring met mensen

Zwammerdam Groep is een familiebedrijf dat inmiddels 55 jaar bestaat. Zij hebben vijfenvijftig jaar ervaring met het vak en met hun mensen. “Wij hebben veel mensen die al heel lang in dienst zijn en waarvan zelfs zonen en neven hier zijn komen werken.” Er gebeurt er veel op en om het bedrijf zelf. “Wij trappen het begin van het bouwseizoen af met een feest voor alle medewerkers met hun aanhang. Wij vieren het in gebruik nemen van groot, nieuw materieel. Wij hebben ’s zomers in de bouwvak een feest en iedere vrijdagmiddag komen wij bij elkaar in de kantine.” Dat is niet alleen leuk voor sfeer, het zijn ook belangrijke momenten om met elkaar te praten over het werk. Zo wordt het een stuk makkelijker om bij de baas naar binnen te lopen wanneer je iets te bespreken hebt.” En ze nemen de sfeer ook mee naar de werkplek: “Bij nachtelijk ‘Wij leren je ‘on the job’ wat asfalteren en verharden echt is’ asfalteerwerk komt de directeur ook kijken – en regelt hij een patatkraam voor een tussendoortje”.

Zwammerdam Groep

Tjalk 49
2411 ND Bodegraven

Bel

0172-632200

E-mail

mholscher@zwammerdamgroep.nl

Website

zwammerdamgroep.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.