Zorg en Zekerheid

Vlog medewerker Vacatures

Zorgvuldig werken aan zekerheid en vernieuwing

Tom Biessels, corporate recruiter, en zijn stagiair Sanne Brug zien er niet bepaald uit als stereotype ‘verzekeringsmensen’. Is dat normaal? “Best wel, wij zijn hier niet zo van de pakken met streepjes die je bij andere financiële dienstverleners ziet. Een flink deel van onze medewerkers is jong. Wij hebben er zelfs een ‘Jong ZZ’ voor opgericht.”

In het pand met de basketballer langs de A44 spreken wij met Tom en Sanne over hun vak. Tom: “Er zijn twee hele goede redenen waarom wij belangstelling hebben voor jonge mensen. Eerst natuurlijk omdat ze nieuwe vaardigheden en energie in je bedrijf brengen. Maar ook omdat die met Zorg en Zekerheid is zorgverzekeraar voor ongeveer 500.000 klanten Zorgvuldig werken aan zekerheid en vernieuwing hun nieuwe kennis kunnen bijdragen aan de kwaliteit van onze dienstverlening en het blij maken van de klant.”

Onder de vlag van ‘Jong ZZ’ worden regelmatig evenementen georganiseerd waarbij de jonge medewerkers ook nadenken en plannen maken voor het bedrijf, maar ook andere leuke activiteiten zoals een borrel of pubquiz.

Zorg en Zekerheid is trouwens niet alleen een zorgverzekeraar, ze zijn ook zorgkantoor – waar mensen thuiszorg en instellingszorg kunnen regelen – voor Zuid-Holland Noord, Amstelland en Meerlanden.

Staat zekerheid tegenover vernieuwing?

Als zorgverzekeraar moet je zekerheid bieden: op het moment dat je nodig bent moet je er ook kunnen zijn. Daar hebben mensen – soms jarenlang – voor betaald. Tom: “Maar wij kunnen als bedrijf niet verder wanneer wij alleen maar doen wat wij al deden. Innovatie is ook voor ons belangrijk. Zo werken wij altijd aan het verbeteren van de dienstverlening, bijvoorbeeld door IT. En wij willen een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze klanten met programma’s voor sport, ontspanning en lifestyle. Wij gaan voor de gezondste regio! Dan hebben wij het nog niet eens gehad over de alsmaar veranderende wet- en regelgeving. Innovatie en zekerheid horen bij elkaar en moeten wij goed in evenwicht houden.”

Samenwerken, betrouwbaar en klantgericht

In een groot bedrijf – zo’n 550 medewerkers – is er veel mogelijk voor medewerkers. Sanne maakt dat als stagiair HRM van de Leidse Hogeschool van dichtbij mee: “Ik merk dat hier ruimte is om je te ontwikkelen, je wordt snel serieus genomen en er zijn veel verschillende dingen om op te pakken.” Zolang je kunt samenwerken, betrouwbaar bent en klantgericht ben je een welkome aanvulling. ‘De sfeer binnen het bedrijf is informeel en warm’ pakken’ Vele vacatures in alle delen van het bedrijf De zestig tot zeventig plekken voor nieuwe medewerkers zijn verspreid door het hele bedrijf. Er is voor elk wat wils. Natuurlijk bij de mensen die over het (zorg)beleid gaan en bij de afdelingen die het geld in de gaten houden. Maar ook bij commercie, klantencontact en administratie. En natuurlijk op IT: “Genoeg mogelijkheden dus om te kunnen ontdekken wat je leuk vindt.”

Hoe zit het nu met de streepjes pakken?

Tom vertelt: “Wij zijn een bedrijf met een maatschappelijk doel. Dat bepaalt hoe wij werken. Er wordt hard gewerkt, iedereen is collegiaal en het draait om de klant. De sfeer binnen het bedrijf is informeel en warm. Dat is voor veel nieuwe medewerkers ook een reden om graag bij ons te werken.” Geen streepjespakken dus en daar zijn ze trots op.

Er is hier ruimte is om je te ontwikkelen, je wordt snel serieusgenomen en er zijn veel verschillende dingen om op te pakken”

Zorg en Zekerheid

Haagse Schouwweg 12
2332 KG Leiden

Bel

071-5825825

E-mail

vacatures@zorgenzekerheid.nl

Website

zorgenzekerheid.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacature.