Werken bij Vink Bouw is gewoon fun!

Weet jij waar Nieuwkoop ligt? Het is een mooie plaats in het Groene Hart. Mooie natuur, de Nieuwkoopse Plassen, weilanden, ruimte; een omgeving die rust uitstraalt. Een omgeving met een gezonde mentaliteit: voetjes op de grond, we doen het samen en het beste uit jezelf halen. En midden in deze omgeving vind je Vink Bouw, een ondernemende bouwer met zo’n 120 medewerkers.

Kom, we stappen de wereld binnen van Vink Bouw. En dan is het gedaan met de rust….

Vanaf het eerste moment merk je een gezonde drukte aan activiteiten. Het is niet hectisch, maar wel dynamisch. Door de open ruimtes met veel glas zie je in één oogopslag allerlei vormen van samenwerken. Er is een ontwerpoverleg in een vergaderruimte, in een andere ruimte wordt een presentatie gegeven, er wordt gewerkt in een Virtual Reality ruimte waar  iemand met een VR-bril op staat en in een andere ruimte zie je enkele mensen over een bouwtekening gebogen staan. Als laatste kom je uit in een sfeervolle ruimte met mooie zitjes aan een statafel. Vroeger heette dit een kantine, hoewel deze benaming eigenlijk niet klopt met hoeveel aandacht er aan deze ruimte is besteed!  Inmiddels is er een grote kantine op de begane grond gemaakt met een tafelvoetbal en dartborden voor ontspanning en interactie in de pauze. Achter op het terrein bij Vink Bouw is een loungehoek gemaakt om met elkaar een boterham te eten en de vrijdagmiddag borrel te houden, super relaxed!

De bouw is booming! En Vink Bouw weet hier heel goed in mee te gaan, dat zie je zo, maar ook de crisis hebben zij weten om te buigen naar een periode van kansen en ontwikkeling.

En o ja, voor het geval je denkt dat Nieuwkoop in ‘the middle of nowhere’ ligt, dan heb je het mis. Het ligt heel mooi centraal tussen Utrecht, Leiden en Amsterdam met een prima OV-verbinding.

Fun

“Voor mij is elke dag weer leuk. Geen enkele dag ga ik met tegenzin naar mijn werk.”, zegt Ernst (26).  Bij zijn bouwkunde opleiding heeft hij als eerste, via zijn stage, kennis gemaakt met Vink Bouw. Daardoor heeft hij uiteindelijk ook zijn afstudeerproject bij Vink Bouw gedaan. En guess what? Hij is blijven plakken. Ondertussen is dat alweer drie jaar geleden. “Vink Bouw wil graag vernieuwend werken. Dat spreekt mij erg aan, waardoor ik tegenwoordig een voortrekkersrol heb bij alle nieuwe ontwikkelingen rondom virtual bouwen in 3D, Virtual Reality en BIM ontwikkelingen. Ik ben nu BIM regisseur binnen Vink Bouw. Voor mij is werken bij Vink Bouw gewoon fun.”

Vink Bouw richt zich op je talenten”

Team

Het team van medewerkers binnen Vink Bouw is relatief jong. In de economisch moeilijke tijd van enkele jaren terug, nam Vink Bouw, tegen alle ontwikkelingen in, nieuwe jonge mensen aan en bouwde hiermee aan een eigentijds ontwikkelend bouwbedrijf. En ook toen de markt weer begon aan te trekken werd het team verder uitgebreid met enthousiaste mensen. Nu bestaat het team uit ca. 120 mensen waarvan er ongeveer 50 vakmensen dagelijks werken aan alle mooie projecten in de omgeving onder leiding van ca. 20 uitvoerders en waarvan ca. 50 collega’s vanuit kantoor dit werk ontwikkelen, voorbereiden en ondersteunen.  De manier van (samen)werken zowel intern als met externe partners en onze klanten wordt nauwlettend bewaakt. We werken niet in afdelingen of met vastomlijnde functies. We werken in teams en met rollen die je zelf of met het team kan vormgeven. Het unieke van een midden- en kleinbedrijf is dat iedereen elkaar echt kent en dat je als één team opereert.

Vrienden

De sfeer is goed bij Vink Bouw. Duidelijk is te merken dat er respect is voor elkaar en dat iedereen er toe doet, ongeacht de functie of staat van dienst. Patrick, één van de directeur-eigenaren geeft aan: “Nieuwe mensen moeten soms wel wennen wanneer ze uit een bedrijf komen waar een afrekencultuur heerst. Hier mag je fouten maken en praten we er over omdat we er allemaal van willen leren. We zien fouten als kansen en mogelijkheden om te komen tot groei en ontwikkeling. Ook heeft ieder zijn inbreng vanuit zijn/haar eigen expertise ongeacht leeftijd of rol binnen het bedrijf. Dat voelt als warm bad voor deze nieuwe medewerkers.”

De mensen zijn open naar elkaar en er is vertrouwen onderling, het is een veilige omgeving. Logisch dat er dan ook gewoon vriendschappen ontstaan en dat de mensen onderling activiteiten organiseren zoals een weekend weg of bijv. een darttoernooi op vrijdagmiddag waarbij pizza’s besteld worden.

Leuk

Dat werken echt leuk is, bewijzen de mensen bij Vink Bouw. Met elkaar hebben ze plezier maar tegelijkertijd werken ze hard aan een mooi bedrijf met mooie projecten.

Eigenlijk ook niet zo vreemd dat Vink Bouw een bedrijf is dat ook heel positief bekend staat bij alle partijen waarmee het bedrijf samenwerkt. En zoals ze zelf ook zeggen; alle vaste partijen waar ze mee samenwerken zien ze als partners. In zowel de ontwikkelings-, ontwerp- als in de bouwfase zijn partners actief bij Vink  Bouw. Dat maakt werken leuk, ook voor de partners.

Er werken veel jonge mensen”

Cool

Vink Bouw biedt de mogelijk jezelf te ontwikkelen, geeft ruimte en laat medewerkers zelf verantwoordelijkheden nemen. Ze richten zich op jouw talenten. Doen waar je goed in bent en tegelijkertijd jezelf verder ontwikkelen om je eigen ambitie waar te maken. Zelfs bij het aannemen van nieuwe Vink Bouwers is dat belangrijker dan je diploma of je vakrichting. Hoe cool is dat?

Modern

Een bouwbedrijf oubollig?  Zeker niet bij Vink Bouw. De nieuwste mogelijkheden worden ingezet om de organisatie als een soepele machine te laten draaien. Zo gebruikt men apps om interne communicatie nóg beter te laten verlopen. Ook wordt er een nieuw digitaal platform gebruikt waar men digitaal kan leren en kennis kan delen. Dit noemen zij de Vink Bouw Academy. Opleidingen, cursussen, ervaringen van collega’s compleet met vlogs/filmpjes worden voor elkaar ter beschikking gesteld zodat ieder in zijn eigen tempo en ieder moment van de dag bezig kan zijn met zijn/haar eigen ontwikkeling.

Projecten

Vink Bouw ontwikkelt én bouwt. Niet alleen, maar samen met haar partners. Samen werken aan duurzame en innovatieve projecten. Kwalitatief hoogwaardige gebouwen waarin de mens centraal staat, met oog voor duurzaamheid, energieneutraliteit en hergebruik. Van woningbouw en appartementen tot scholen, hotels en zorginstellingen. En van moderne kantoren tot herontwikkeling en transformatieprojecten.

Vink Bouw

Nieuwveenseweg 55
2421 LB Nieuwkoop

Bel

0172-520260

E-mail

[email protected]

Website

vinkbouw.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...