Groeien in de zelfstandigheid, waarmee je aan het werk bent

Je komt nog eens wat tegen wanneer je bij Vergeer Bouw bouwt. Drie-en-een-halve kilometer kaasplank bijvoorbeeld. “Die hebben wij uít een oud kaaspakhuis gehaald bij de verbouwing naar 54 appartementen. Die planken hebben wij teruggebracht als gevelbekleding.” Erwin Vergeer is ook trots op de Cinema Gouda. “Daar leerden wij weer alles over geluid.”

“Wij zoeken iemand die het vak van werkvoorbereider komt leren. Niveau HBO bouwkunde of juiste een goede leerling timmerman die hard wil doorleren en -groeien. Onder de vleugels van een ervaren werkvoorbereider ga je je verdiepen in tekeningen, bestekken, begrotingen, planning en de ISO administratie.” En minstens één keer per week, vindt Erwin, ga je naar de bouwplaats. “Op de bouwplaats zie je hoe het werk uitpakt. Of alles op zijn plek staat en iedereen overal goed bij kan. En je gaat er vragen hoe het loopt.”

Zevenentwintig betrokken partijen per project

“Onderling overleg is in de bouw superbelangrijk. Bij ieder project,” legt Erwin uit, “zijn gemiddeld zeventwintig partijen betrokken: van architect tot tegelzetter. Een goede werkvoorbereider moet dat hele stelletje coördineren. Dat betekent veel overleg en goed opletten dat iedereen in de pas loopt. Ken je van die jongleurs in het circus die alsmaar meer bordjes op stokjes draaiend houden? Dat is een werkvoorbereider.”Dat heb je volgens Erwin overigens binnen twee jaar onder de knie: “Dan heb je van vele projecten ongeveer twee bouwcycli meegemaakt.”

Cinema Gouda

“In 2014 kregen wij de opdracht voor de bouw van de Cinema Gouda met zes zalen voor ruim 800 mensen. Een prachtige uitdaging waar wij eigenlijk niet op rekenden. Maar de opdrachtgever was onder de indruk hóe wij ons voorbereidden op het werk. Wij wilden zoveel mogelijk zelf doen, dus gingen wij zelf al vooraf achter, bijvoorbeeld, geluidstechnici aan.” Het was voor Vergeer bouw een opdracht die deuren opende naar meer spannende klussen. “Naast de vele woningbouwopdrachten houden wij van de ‘speciale puzzels’. Dan moeten wij bijvoorbeeld een Rabobank in een weekeinde ombouwen of een nieuwe productielijn voor Coca Cola bij Refresco maken.”

Wij houden van speciale puzzels, bijvoorbeeld een Rabobank ombouwen in een weekeinde”

Met een goed team kom je verder

Van de ruim vijfendertig medewerkers zijn er dagelijks zo’n tien op kantoor. “Wij werken allemaal in één ruimte, dat schept betrokkenheid bij elkaars werk. En iedere dag om 11 en om 3 uur staan wij op van ons bureau voor koffie en thee. Met zijn allen. Dat zijn dan ook de momenten dat uitvoerders van buiten langskomen om even bij te praten.” Om de week houden zij werkoverleg en op vrijdagmiddag komt iedereen              sowieso naar kantoor. “Maandelijks wisselen wij werkervaringen uit met kip. De uitvoerders en werkvoorbereiders kijken twee keer per jaar op elkaars werk. Zo houden wij het team goed bij elkaar.”

Misschien is dat wel de reden dat de medewerkers zo graag bij Vergeer blijven werken. Eind 2019 bestaat het bedrijf vijftig jaar. “Wij zijn een platte organisatie en doen er veel aan om de saamhorigheid vast te houden.” 

Vergeer Bouw

Reeuwijkse Randweg 1
2811 EM Reeuwijk

Bel

0182-397999

E-mail

info@vergeerbouw.nl

Website

vergeerbouw.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacature.