Verrassende innovaties in tropische kamerplanten

“In de afgelopen jaren kwamen er telkens zo’n vijf mensen bij”, vertelt Hein Visser, “die groei houdt nog wel even aan.” Hein is, samen met Karin en Edwin van der Eijk, eigenaar van dit echte familiebedrijf en geeft enthousiast antwoord op de vraag: ‘is het hier ook leuk?’

Natuurlijk is het hier leuk. Maar het is vooral ook afwisselend werk. Wij hebben hier 9 hectare kamerplanten onder glas. Dat zijn op jaarbasis ongeveer 7 miljoen planten van wel dertig verschillende soorten. Die leveren wij in allerlei soorten en maten aan vele verschillende afnemers. Dat is een logistieke puzzel waar je u tegen zegt.” Alles bij elkaar zijn daar ruim 80 medewerkers mee bezig.

Vernieuwend met kamerplanten

De derde generatie van het familiebedrijf geeft een flinke draai aan het begrip ‘kamerplant’. In de Concept Store proberen ze nieuwe vormen en potten uit. “Hier kan je goed zien hoe wij innoveren. Sinds een jaar of twee gaan wij helemaal los met planten in glas. Dat slaat aan. Zo zetten wij ook veel planten zónder aarde in een glazen pot en dat ziet er prachtig uit.”

Grote variatie maakt gevarieerd werk

“Wij krijgen wel eens schoolklassen over de vloer. Het is heel mooi om te zien hoe verrast die scholieren dan zijn.” Bij VDE is het echt een kunst om veel variatie van planten te kweken. “Dat maakt het werk ook extra leuk, want je bent telkens met iets anders bezig. Dat is ook aantrekkelijk voor doorgroeiers. Alles draait natuurlijk om planten, maar er is werk in de teelt, en techniek, bij de productie, in logistiek en in verkoop.”

Natuurlijk is het hier leuk. Maar het is vooral ook afwisselend werk”

Groot bedrijf, maar weinig bazen

“Het is een ‘platte’ organisatie. Twee mannen en één vrouw staan aan het roer, dan heb je vier productieleiders en dan alle andere medewerkers.” Op die manier houdt VDE plant ‘de loop erin’ en kun je makkelijk wisselen tussen klussen. “Heel anders dan bij de kleinere kwekers, waar iedereen op een vaste stek zit. En wanneer je goede ideeën hebt over het werk, dan zullen wij die ook snel oppikken. Nieuwe dingen uitproberen vinden wij belangrijk.”

VDE Plant

Oudendijkseweg 5
2481 KE Woubrugge

Bel

0172-518941

E-mail

[email protected]

Website

vdeplant.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...