Tuincentrum De Bosrand

Vlog medewerker Vacatures

Waarom bij De Bosrand werken?

Tuincentrum De Bosrand is een authentiek familiebedrijf. De zes kinderen van eigenaar Koos van Haaster en diens echtgenote werken allemaal mee in de onderneming. En dat is nodig ook, want er is werk voldoende voor zo’n 400 medewerkers, verdeeld over de filialen in Wassenaar, Alphen aan den Rijn, Woerden en Rijsbergen. In het voorjaar van 2020 opent De Bosrand een vijfde vestiging in Oegstgeest. 

Veel functies

De Bosrand heeft fulltimers en oproepkrachten in dienst. De functies in het tuincentrum zijn divers. Dit varieert van horecamedewerkers tot verkopers van bloemen, planten en aanverwante artikelen. Met name naar mensen voor deze functies is De Bosrand op zoek, vooral voor de nieuwe vestiging in Oegstgeest. Ook zijn enkele logistiek medewerkers nodig voor het nieuw te openen distributiecentrum in Oegstgeest. 

Drie mensen van De Bosrand vertellen waarom De Bosrand zo’n prettige werkgever is: Jim (29), Vincent (24) en Bob (25).

Ook oproepkrachten werken hier langere tijd

Enthousiasme en willen leren zijn het belangrijkst

“Wat we vooral zoeken, zijn enthousiaste en klantvriendelijke medewerkers die de capaciteiten hebben om zich verder te ontwikkelen”, zegt Jim van Haaster, zoon van eigenaar Koos en lid van de directie. “We zoeken vooral fulltimers, maar op sommige afdelingen, zoals de kassa, is parttime werken ook mogelijk.” 

“Daarnaast hebben we eigenlijk altijd wel scholieren en studenten nodig”, gaat Jim verder. “Bij indiensttreding spreken we af op welke dagen zij willen werken, bijvoorbeeld elke zaterdag of zondag of afwisselend. Studenten mogen extra werken en kunnen in ons planningssysteem zien welke diensten er openstaan. Door de mix van jonge studenten en oudere fulltimers hangt hier een bijzondere vibe.” 

Informele en gezellige sfeer

“Het bedrijf wordt gekenmerkt door een informele, gezellige sfeer en bovendien werk je in een mooie, groene omgeving”, zegt Vincent Hakemulder, student ondernemerschap en retailmanagement aan de Haagse Hogeschool. Hij werkt sinds maart 2017 met veel plezier als oproepkracht op de Wassenaarse vestiging van De Bosrand. 

Iedereen is betrokken 

“Wat opvalt is de betrokkenheid van iedereen”, gaat Vincent verder. “Dat komt mede omdat de eigenaren zelf op de werkvloer aanwezig zijn om bij te springen als dat nodig is. Dat is best bijzonder, zeker als je bedenkt dat De Bosrand inmiddels uitgegroeid is tot een behoorlijk grote onderneming. De directeuren zijn nauw betrokken bij de mensen op de werkvloer.”

Door de mix van jonge studenten en oudere fulltimers hangt hier een bijzondere vibe.

Mogelijkheid om door te groeien

“Ook oproepkrachten werken hier langere tijd”, vervolgt Vincent. “Sommigen krijgen hier na hun studie zelfs een vaste baan. Bijvoorbeeld mijn collega Dave die fiscaal recht studeerde en daarna vast in dienst kwam bij ons. Nu wordt hij één van de drie nieuwe bedrijfsleiders in Oegstgeest. Momenteel werkt hij afwisselend op verschillende afdelingen, zodat hij zich goed kan voorbereiden op zijn nieuwe functie. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ben mij ook aan het oriënteren op een vaste baan bij De Bosrand. De mogelijkheden zijn er om door te groeien.”

Bob Antonissen kan dat beamen. Vijfeneenhalf jaar geleden begon hij op de kwekerij van de vestiging in het Brabantse Rijsbergen. Vervolgens werd hij verkoopmedewerker. Nu is hij bedrijfsleider op de 80 man tellende vestiging in Noord-Brabant. 

Zelf zaken oppakken

“Je krijgt de vrijheid om zelf zaken op te pakken als je inzet toont en capaciteiten hebt”, legt Bob uit, “terwijl de sfeer toch gemoedelijk is. Die kans heb ik gepakt en dat is goed uitgepakt. Eigen verantwoordelijkheid vind ik prettig. Omdat we ambitieus zijn en snel groeien, kan ik mij ook de komende jaren verder ontwikkelen. Mijn werk is heel gevarieerd. Zo houd ik mij met de inrichting van de winkel en de verkoop bezig, maar ik doe bijvoorbeeld ook de personeelsplanning.” 

Eigen inbreng en vrijheid

“We hebben bij De Bosrand vrijheid met kaders”, concludeert Bob afsluitend. “Binnen die kaders opereer je. Maar tegelijkertijd heb je je eigen inbreng en is er veel vrijheid om mee te denken, bijvoorbeeld over de inrichting van de vestiging. Dat is onze kracht.”

Over Tuincentrum De Bosrand…

De Bosrand is een zelfstandig opererende organisatie, waar maar liefst 200.000 producten worden verkocht. De Bosrand heeft tuincentra, kwekerijen, groothandels en een distributiecentrum en is aangesloten bij een inkooporganisatie die ook voor twee andere tuincentrumorganisaties werkt. Sinds de oprichting in 1980 groeit het bedrijf jaarlijks met zo’n 10 procent. Het klantenbestand, dat door zo’n 400 medewerkers wordt bediend, bestaat uit particulieren, maar ook hoveniers, kleinere tuincentra en andere zakelijke klanten kunnen er terecht.

Vestigingen

Tuincentrum De Bosrand heeft de volgende vestigingen:

Tuincentrum en groothandel
Rijksstraatweg 361b 
2245 AB Wassenaar 

Tuincentrum en distributiecentrum (opent maart 2020)
De Boeg 10
2343 LB Oegstgeest 

Tuincentrum en groothandel
Antwerpseweg 30a    
4891 CP Rijsbergen       

Tuincentrum
Prinsen schouw 1         
2394 CX Alphen a/d Rijn 

Tuincentrum
Rietveld 36a    
3443 XC Woerden  

Tuincentrum De Bosrand

Rijksstraatweg 361-B
2245 AB Wassenaar

Bel

085-2739794

E-mail

vacatures@tcdebosrand.nl

Website

tcdebosrand.nl

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.