Tuincentrum De Bosrand

Vlog medewerker Vacatures

Waarom bij De Bosrand werken?

De Bosrand is een groeiend en bloeiend familiebedrijf dat in 1980 is opgericht. De zes kinderen zijn allemaal werkzaam in het bedrijf. Samen met alle medewerkers, waarvan sommige al sinds de start van het bedrijf werkzaam zijn, heeft De Bosrand een sterk team met vertrouwde gezichten en veel kennis en passie in huis.

Inmiddels bestaat het bedrijf uit vijf tuincentra, twee groothandels, een distributiecentrum, een outlet en eigen kwekerijen en zijn we bezig om de webshop op te zetten. En willen we ook in de toekomst blijven investeren in het bedrijf en blijven vernieuwen en groeien om zo een stevige basis aan de derde generatie door te kunnen geven.

De Bosrand is uniek doordat we als bedrijf de hele groenketen zelf vervullen door onze eigen kwekerijen, groothandels en tuincentra. Daardoor is er veel kennis en vakmanschap binnen de organisatie maar ook een enorm assortiment groen. We zijn niet aangesloten bij een formule en hebben daarom alle vrijheid om onze eigen koers te bepalen en ons te onderscheiden van andere tuincentra. Naast de producten van bekende merken reizen we de hele wereld over voor unieke producten.

We willen iedereen laten genieten van een sfeervolle groene leefomgeving. Wij willen mensen inspireren en informeren op het gebied van tuin, huis en dier. 

Ruime keuze, veel soorten werkzaamheden

Het Bosrand team bestaat in totaal uit zo’n 450 personen. Van fulltimers tot weekendhulpen. De functies zijn heel divers en de werkzaamheden heel verschillend. Ook de producten zijn ieder seizoen anders. 

Denk bij de tuincentra aan de volgende afdelingen: bloemen, kamerplanten, tuinplanten, horeca, tuingereedschappen en gewasbescherming, dieren, interieur en decoratieartikelen, informatiebalie, kassa, magazijn en bezorgingen.

Bij de groothandels zoeken we mensen met groene vingers die binnen en buiten willen werken. Verkoop je graag groen en adviseer je graag hoveniers en andere zakelijke klanten? Of maak jij voor de offertes en de bestellingen van het groen in orde? Of verzorg jij het groen in de kas en op het grote buitenterrein? Ook het laden en lossen moet gebeuren en er zijn ook volop productiewerkzaamheden bij de kwekerijen.

In het distibutiecentrum werken logistieke medewerkers die de producten kunnen verdelen, orders kunnen verzamelen en chauffeurs. 

Voor het hoofdkantoor gaat het om de financiële administratie, personeelszaken, applicatiebeheer, product informatie management, marketing en de webshop.

Drie mensen van De Bosrand vertellen waarom De Bosrand zo’n prettige werkgever is: Jim (29), Vincent (24) en Bob (25).

Ook oproepkrachten werken hier langere tijd

Enthousiasme en willen leren zijn het belangrijkst

“Wat we vooral zoeken, zijn enthousiaste en klantvriendelijke medewerkers met de juiste houding die de capaciteiten hebben om zich verder te ontwikkelen”, zegt Jim van Haaster.

Informele en gezellige sfeer

“Het bedrijf wordt gekenmerkt door een informele, gezellige sfeer en bovendien werk je in een mooie, groene omgeving”, zegt Vincent Hakemulder, student ondernemerschap en retailmanagement aan de Haagse Hogeschool. Hij werkt sinds maart 2017 met veel plezier als oproepkracht op de Wassenaarse vestiging van De Bosrand. 

Iedereen is betrokken 

“Wat opvalt is de betrokkenheid van iedereen”, gaat Vincent verder. “Dat komt mede omdat de eigenaren zelf op de werkvloer aanwezig en zichtbaar zijn. Dat is best bijzonder, zeker als je bedenkt dat De Bosrand inmiddels uitgegroeid is tot een behoorlijk grote onderneming. De familie en bedrijfsleiding is nauw betrokken bij de mensen op de werkvloer.”

Door de mix van jonge scholieren en studenten en oudere fulltimers hangt hier een bijzondere vibe

Mogelijkheid om door te groeien

“Ook oproepkrachten werken hier langere tijd”, vervolgt Vincent. “Sommigen krijgen hier na hun studie zelfs een vaste baan. Bijvoorbeeld mijn collega Dave die fiscaal recht studeerde en daarna vast in dienst kwam bij ons. Nu wordt hij één van de drie nieuwe bedrijfsleiders in Oegstgeest. Momenteel werkt hij afwisselend op verschillende afdelingen, zodat hij zich goed kan voorbereiden op zijn nieuwe functie. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ben mij ook aan het oriënteren op een vaste baan bij De Bosrand. De mogelijkheden zijn er om door te groeien.”

Bob Antonissen kan dat beamen. Vijfeneenhalf jaar geleden begon hij op de kwekerij van de vestiging in het Brabantse Rijsbergen. Vervolgens werd hij verkoopmedewerker. Nu is hij bedrijfsleider op de 80 man tellende vestiging in Noord-Brabant. 

Zelf zaken oppakken

“Je krijgt de vrijheid om zelf zaken op te pakken als je inzet toont en capaciteiten hebt”, legt Bob uit, “terwijl de sfeer toch gemoedelijk is. Die kans heb ik gepakt en dat is goed uitgepakt. Eigen verantwoordelijkheid vind ik prettig. Omdat we ambitieus zijn en snel groeien, kan ik mij ook de komende jaren verder ontwikkelen. Mijn werk is heel gevarieerd. Zo houd ik mij met de inrichting van de winkel en de verkoop bezig, maar ik doe bijvoorbeeld ook de personeelsplanning.” 

Eigen inbreng en vrijheid

“We hebben bij De Bosrand vrijheid met kaders”, concludeert Bob afsluitend. “Binnen die kaders opereer je. Maar tegelijkertijd heb je je eigen inbreng en is er veel vrijheid om mee te denken, bijvoorbeeld over de inrichting van de vestiging. Dat is onze kracht.”

Vestigingen

Tuincentrum De Bosrand heeft de volgende vestigingen:

Tuincentrum, groothandel en kwekerij
Rijksstraatweg 361b 
2245 AB Wassenaar 

Tuincentrum en distributiecentrum
De Boeg 10
2343 HK Oegstgeest 

Tuincentrum, groothandel en kwekerij
Antwerpseweg 30a    
4891 CP Rijsbergen       

Tuincentrum
Prinsen schouw 1         
2394 CX Alphen a/d Rijn 

Tuincentrum
Rietveld 36a    
3443 XC Woerden  

Tuincentrum De Bosrand

Rijksstraatweg 361-B
2245 AB Wassenaar

Bel

085-2739794

E-mail

[email protected]

Website

tcdebosrand.nl

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.