Tuin- & Watertechniek

Vlog medewerker Vacatures

Gaaf installatiewerk voor buitenbeentjes

‘Heb je enig idee hoeveel techniek er tegenwoordig in tuinen zit?’ Heb je geen idee, dan moet je even doorlezen. Heb je wel een idee, lees dan maar meteen verder bij ‘Gaaf werk en altijd buiten’. Zonder gekheid: eigenaar Ben Geerlings legt ons haarfijn uit wat een gave techniek er in de struiken verborgen kan zitten. En hoe snel dat de laatste tijd verandert.

Gaaf werk en altijd buiten”

“Tuinen worden steeds meer een verlenging van de woonkamer,” zegt Ben, “Mensen willen buiten hetzelfde comfort. Dus zie je terrassen, buiten-TV’s, veranda’s, meubels, buitenkeukens en natuurlijk de hot tub. En het moet er mooi uitzien met niet teveel moeite.” Wat heeft dat met zijn bedrijf te maken? “Wij zorgen ervoor dat dat allemaal lukt. Wij leggen water aan voor de planten, leggen elektriciteit aan voor verlichting en apparaten. En wij verkopen zelfs robotmaaiers die het gazon kort houden.”

Regeltechniek wordt ‘tuinautomatisering’

Hier komt Ben’s vraag eigenlijk vandaan: ‘Heb je enig idee hoeveel techniek er tegenwoordig in tuinen zit?’ “Had je vroeger een klokschakelaar op je sproeier, tegenwoordig zijn het complete regeleenheden. Met regensensors en volledig programmeerbaar.” En – niet onbelangrijk – die systemen zijn steeds meer op afstand bestuurbaar. “Dan hoeven wij dus niet meer de meterkast of de garage in om aanpassingen te doen.”

Heb je enig idee hoeveel techniek er tegenwoordig in tuinen zit?”

Gaaf werk en altijd buiten

Tuin- & Watertechniek bestaat uit zes mensen, maar ze hebben plek voor twee extra installateurs. “Het werk heeft veel variatie, maar je bent in ieder geval altijd buiten.” Bij de watertechniek en de tuintechniek begint het werk altijd met het bekijken van een tuin. “Wij maken een inschatting van de situatie, wij nemen maten en maken een tekening van wat er nodig is. Dan komt het graven van leidingen, dat is zwaar werk. Bij het afmonteren wordt het écht technisch, met pompen, verdeelkasten, kleppen, sproeiers, aansluitkasten en schakelaars. Maar het allermooiste is het inregelen.”

Hele grote tuinen en ook wat kleintjes

“Voordat de Keukenhof opengaat hebben wij hem al gezien.” Keukenhof is een grote klant van Tuin- & Watertechniek. “De meesten van onze klanten hebben een grote tuin. Die zijn bij ons terecht gekomen via hun tuinman of hovenier. Wij komen op de mooiste plekken en bij allerlei soorten mensen. Dat is ook leuk bij dit werk.”

Had je vroeger een klokschakelaar op je sproeier, tegenwoordig zijn het complete regeleenheden”

Het groeit hard

Tuin- & Watertechniek heeft op dit moment de wind aardig mee. “Dat komt niet alleen omdat de economie weer aantrekt. Wij hebben ook de mode mee: mensen vinden mooi aangelegde tuinen belangrijker en willen er meer tijd in doorbrengen.” Maar het belangrijkste voor Tuin- & Watertechniek is de opleving van het bedrijf onder de nieuwe eigenaar, Ben Geerlings: “Ik ben pas twee-en-een-half jaar bezig en wij staan pas aan het begin van alle nieuwe dingen die wij gaan doen.”

Keukenhof is een grote klant van Tuin- & Watertechniek”

Tuin- & Watertechniek

Delfweg 14
2211 VM Noordwijkerhout

Bel

0252-376645

E-mail

info@watertechniek.com

Website

watertechniek.com

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...