Liefdevolle zorg voor ouderen

“Wij groeien hard op het moment, onder   andere doordat er door de overheid meer geld beschikbaar is gesteld voor extra medewerkers in de zorg.” Daar zoekt Merel Barendregt, HR adviseur, mensen voor. “Aardige en lieve medewerkers‚ jonge en oudere mensen en zij-instromers. Het is heel fijn als je de juiste opleiding hebt, maar als dat niet zo is leiden wij je gewoon hier in huis op.”

Het Jacob Leerhuis is het interne opleidingsínstituut van Sint Jacob. “Dat hebben wij al sinds jaar en dag. Daar zorgen wij voor de bijscholing van onze bestaande medewerkers en wij leiden er stagiaires en zij-instromers op. Zo zorgen wij voor ontwikkeling van talent en voor instroom van nieuwe medewerkers.”

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen en daarna naar Sint Jacob

Samen actief blijven is bij de ouderenzorg van Sint Jacob het belangrijkst. “Ouderen die niet meer zelfstandig kúnnen wonen geven wij op onze locaties een overzichtelijke, geborgen wereld. Sommigen kunnen het lichamelijk niet meer aan, anderen geestelijk. Voor alle variaties bieden wij passende zorg. De helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen krijgen van ons zoveel mogelijk vrijheid om de zorg te bieden die onze bewoners en revalidanten nodig hebben.”

Regie over je vak

Wat kun je van Sint Jacob verwachten? ”Een goede sfeer onder de collega’s, continu de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en alle ruimte om initiatieven te nemen in je werk. Zo houd je regie over de invulling van je vak.”  Dat is onze inzet wanneer je voor ons kiest. Daarnaast heeft iedere locatie zijn eigen inwerkcoach. Dat is iemand die er al langer werkt en die is aangewezen om nieuwe en jonge medewerkers te begeleiden.” En je kunt kiezen voor werk tussen 4 of 32 uur per week. Wij hebben vacatures voor helpende zorg & welzijn, verzorgende IG en verpleegkundigen.

Mooie plekken om te werken

Sint Jacob in de Hout is de oudste locatie en naamgever van de hele groep. “Sint Jacob is in Haarlem en omstreken een begrip. Wij krijgen veel mensen die graag bij ons willen werken omdat ze daar goede dingen over horen. Dat is prettig. Helemaal wanneer je dan ook nog werk op zeven andere locaties kunt aanbieden.” Vier van de zeven locaties kun je groot noemen, de andere drie zijn kleinschaliger. De achtste locatie is de revalidatiekliniek: hier kunnen ouderen revalideren na bijvoorbeeld een ongeluk of operatie. ”Daar is de combinatie van revalidatie met de dienstverlening en de gastvrijheid van een hotel uniek voor de regio.”

Het is vooral mooi werk, in teamverband geef je ouderen een mooie invulling van hun oude dag”

“Ouderenzorg is een prachtig, maar soms ook zwaar vak. De jongeren die van de opleidingen komen weten dat trouwens allang, die hebben hier bewust voor gekozen. Met die opleidingen werken wij ook samen, zodat veel jonge instromers al een stage bij ons hebben gelopen.” 

Zinvolle tijdsbesteding

“Het is vooral mooi werk, in teamverband geef je ouderen een mooie invulling van hun oude dag, waarbij er veel ruimte is voor zinvolle tijdbesteding.” Sint Jacob biedt medewerkers de mogelijkheid om op de verschillende locaties te werken. “Je kunt bij ons door middel van de flexpool op verschillende locaties werken. Dat is geweldig voor de onderlinge kennismaking met al je collega’s.”

‘De helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen krijgen van ons zoveel mogelijk vrijheid om de zorg te bieden die onze bewoners en revalidanten nodig hebben”

Sint Jacob

Richard Holkade 24
2033 PZ Haarlem

Bel

023-8923804

E-mail

werving-selectie@sintjacob.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...