RVE Plantenhandel

Vlog medewerker Vacatures

Onze chauffeurs zijn ‘eigen baas’ op hun route

Iedere week rijden er negentwintig vrachtwagencombinaties van RVE gevuld met bloemen en planten naar supermarkten in Duitsland. “Wij brengen zo’n 1.600 winkels het beste dat Nederland te bieden heeft. De chauffeur-verkoper (tourleider) en bijrijder van iedere wagen kennen hun eigen klanten. Er is zoveel belangstelling dat wij met gemak drie extra wagens kunnen laten rijden.”

Dennis Roijers, verantwoordelijk voor personeel, zoekt tourleiders en bijrijders voor op de vrachtwagens.. Zijn dat leuke banen? “Dat zijn hartstikke mooie banen. Het team op een wagen heeft een grote zelfstandigheid. Vanuit Rijnsburg ondersteunen wij natuurlijk maximaal, maar zij moeten het ter plekke doen.”

Je moet vooral het spelletje van de handel begrijpen”

Alleen met heel goed spul op pad sturen

“De tourleiders zijn ‘eigen baas’ op hun route. Zij kennen de klanten goed en weten precies wat ze op de verkooppunten kunnen neerzetten.” Omdat RVE het inkooprisico draagt is het de truc om met zo min mogelijk overschot te blijven zitten. “Wij sturen ze natuurlijk met mooie bloemen en planten op pad. En wij maken het de teams zo makkelijk mogelijk – tot en met mooie, luxe trucks aan toe.”

Handelen en rijden

Je wordt met twee dingen heel succesvol in dit vak. “Je moet natuurlijk een goede chauffeur zijn. Maar je moet vooral het spelletje van de handel begrijpen.” Jongens – ze hebben geen vrouwen op de wagens – die deze twee dingen kunnen combineren gaan in dit vak erg veel lol beleven. “En als je je groot rijbewijs C en CE nog niet hebt, dan investeren wij er in dat je dat rijbewijs alsnog haalt.”

Wij hebben in Duitsland een uitstekende reputatie opgebouwd”

Veel vraag naar kwaliteitsbloemen en -planten

Iets meer dan dertig jaar geleden begonnen de naamgevers van het bedrijf met één vrachtwagen. Inmiddels zijn ze dus flink gegroeid en hebben ze een forse bedrijfshal bij Flora Rijnsburg. “Wij hebben in Duitsland een uitstekende reputatie opgebouwd. Zo goed dat er winkels in de wacht staan. Winkels die weten dat zij bij ons goede kwaliteit krijgen, dat wij betrouwbaar en snel zijn en dat onze mensen weten waar zij het over hebben.”

Beginnende medewerkers kúnnen bij RVE snel doorgroeien”

‘Wij gooien je niet in het diepe’

Beginnende medewerkers kúnnen bij RVE snel doorgroeien. “Als het je ligt ben je binnen de kortste keren tourleider.” Starters gaan eerst als derde man op de wagen mee. Daarna worden ze ‘springer’, dat zijn bijrijders die invallen bij gaten in de planning. Vervolgens wordt je vaste bijrijder van een tourleider en kun je uiteindelijk zelf tourleider worden. “Op die manier kom je telkens een stapje verder, maar het hoeft niet. Uiteindelijk draait het succes om goed teamwerk op een wagen. Je bent samen op pad, dus je doet het werk ook samen.”

RVE Plantenhandel

Laan van Verhof 43A
2231 BZ Rijnsburg

Bel

071-4015499

E-mail

dennis@rve-plantenexport.nl

Website

rve-plantenexport.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacature.