Rijndorp Installaties

Vlog medewerker Vacatures

Je moet hier na drie jaar zelfstandig kunnen zijn

Met Rijndorp kom je nog eens ergens: bij het hoofdkantoor van Microsoft, bij de dino’s van Naturalis of op skibaan Snowworld. En natuurlijk bij een heleboel kantoren, flats, appartementengebouwen en bedrijfspanden. En je wordt niet aan het handje gehouden, de bedoeling is dat je daar zo snel mogelijk zelfstandig werk gaat maken. “Ik zoek nog een directeur voor als ik over een paar jaar stop.”

Jongens en meiden aan het woord

Ron van Ommen is een leuke werkgever. Hij kocht Rijndorp Installaties samen met mededirecteur Frank Veltman in 2007. Zelf was hij daar twintig jaar eerder ook gewoon als monteur begonnen. Met LTS en MTS heeft hij dezelfde achtergrond als de vijfentachtig medewerkers. Wanneer wij hem vragen of het leuk werken is bij Rijndorp haalt-ie er onmiddellijk twee medewerkers bij: “Vraag dat maar aan hen.”

Vincent van Loenen is vijfentwintig jaar en werkt toch al ruim negen jaar bij Rijndorp, nu als planner Service en Onderhoud: “Ik ben graag bezig met mijn handen en wist al vroeg dat ik een toekomst in de techniek wilde. Rijndorp gaf mij de gelegenheid om naast het werk mijn MBO 2, 3 en 4 Elektrotechnische Installaties te halen. Nu heb ik aan een paar vragen door de telefoon genoeg om te weten wie ik het beste naar welke klus kan sturen.”

Rebecca Oort werkt nog maar een jaar bij Rijndorp. Ze is vierentwintig en een echte Rotterdamse – met het hart op de tong dus: “Het zijn allemaal aardige jongens en ik vind het fantastisch dat hier twaalf vluchtelingen de kans krijgen om aan het werk te komen.”

Ik heb hier naast mijn werk MBO 2, 3 en 4 Elektrotechniek gehaald”

Met zijn allen zorgen dat het lukt

Ron: “Je moet hier na drie jaar zelfstandig kunnen zijn. Dan krijg je je eigen bus, dan stuurt Vincent je op pad en dan ben je ineens verantwoordelijk voor een compleet project. Bijvoorbeeld in het grootste kantoorgebouw van Nederland – het kantoor van KPMG aan de A9. Er zit een meisje op die klus, dat vindt de klant prachtig.” Overigens heeft Rijndorp alle installaties daar ook zelf aangelegd: “Daar hebben wij nachten aan gerekend, wij hebben echt met zijn allen gezorgd dat wij die klus kregen.” Net zo makkelijk zorgen zij voor alle elektriciteit in de speciale ruimte voor Tyrannosaurus Rex Trix in Naturalis. Of de hele brandmeld- en ontruimingsinstallatie van Snowworld.

Ik zoek nog een directeur voor als ik over een paar jaar stop”

“Twee keer per jaar houden wij onder leiding van een coach bijeenkomsten waarbij wij met elkaar verbeterpunten bespreken. Die komen ze dan aan ons – als directie – presenteren. Dat is ontzettend leuk, want vroeger zat ik zelf ‘aan hun kant’.”

Scholieren kunnen hier meteen terecht

Ron: “Drie jaar geleden zag ik aankomen dat de bouw weer hard ging groeien. Dat is nog niet opgehouden dus wij hebben nog steeds mensen nodig. Wij proberen bij alle ROC’s in de regio vooraan te staan en wij hebben vaste contacten met de leraren die daar werken. Zodra je hier je stage gaat doen zullen wij proberen je te houden, zoals met Vincent. Het werk moet je natuurlijk wel liggen. 

Iedereen begint op dezelfde plek, maar ontwikkelt in zijn eigen richting”

Je komt bij Rijndorp binnen met MBO 2, 3 of 4 Elektrotechniek – “of als je een technische basis hebt en goed gemotiveerd bent. “Daarna gaan wij je hier zelf opleiden bij onze proefinstallaties. Dan ga je een jaar met een ploeg mee de bouw in.”

Wat daarna komt vindt Ron het leukst: “Jongelui van 16, 17 jaar weten vaak nog niet waar ze naartoe willen. Maar wij hebben geduld om je dat te helpen ontdekken. En met al onze specialismes heb je bij ons keuze zat. Wij gaan het gewoon mogelijk maken. Iedereen begint op dezelfde plek, maar ontwikkelt in zijn eigen richting.”

Techniek houdt Nederland draaiend

“De mensen die dit werk doen zijn ontzettend belangrijk: techniek houdt Nederland draaiend. Denk maar aan alle ontwikkelingen op het gebied van energie, duurzaamheid, zonnepanelen, domotica en robotica. Of dat leuk werk is? Het is fantastisch leuk werk!”

Wij hebben geduld om je te helpen ontdekken welke richting je het beste past”

Rijndorp Installaties

Energieweg 45B
2382 NC Zoeterwoude

Bel

071-5415500

E-mail

info@rijndorp.com

Website

rijndorp.com

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...