Libertas Leiden

Vlog medewerker Vacatures

Heel breed en toch overzichtelijk

“MBO-ers in de zorg hebben de banen voor het oprapen. Ook bij Libertas Leiden is er weer plek voor nieuwe mensen.” Barbara Konstapel is HR manager en werkt vier jaar bij Libertas Leiden. “Ik ben hier mede binnengehaald om te reorganiseren. Dat is achter de rug, dus zijn wij al weer zo’n twee jaar aan het bouwen. En de hoeveelheid werk die wij hebben groeit.” Eén van die bouwers is Barend Soet, 26 jaar, afkomstig van ROC Mondriaan en pas twee jaar werkzaam bij Libertas Leiden: “Vroeger wilde ik altijd leraar op een basisschool worden, maar na een werkstage als voedingsassistent bij psychogeriatrische zorg ben ik geswitcht. Het is zo mooi om iets concreets te mogen doen voor mensen die zorg nodig hebben!”

Plek voor jong en oud

Libertas Leiden is een echt plaatselijke organisatie – “Wij doen alles op de fiets” – met een unieke combinatie van diensten. “De meeste zorgorganisaties hebben woonzorgcentra en thuiszorg. Libertas Leiden heeft ook ‘Huizen van de buurt’, met buurtactiviteiten en sociale wijkteams.” Door die combinatie en omdat Libertas Leiden zich goed ontwikkelt, zijn de 650 medewerkers zeer gevarieerd. “Dat is jong en oud. Het zijn zeer ervaren, startende en lerende collega’s. Wij hebben voortdurend vacatures voor helpenden tot en met verpleegkundigen. En die kunnen bij ons echt alle kanten op.”

Voortdurend vacatures van niveau 2 tot en met 5″

Teamwerk

“In de thuiszorg hebben wij Leiden onderverdeeld in teams. Met die groep lever je alle zorg in je wijk. Wij spreken elkaar iedere dag voordat wij de wijk in gaan. Je kent het hele team en weet wie waar is. Dus als je elkaar nodig hebt is hulp nabij.” Barend Soet is enthousiast over de omvang van Libertas Leiden: die is niet zó groot dat je elkaar niet meer kent. “En de thuiszorgteams kennen uiteraard de mensen van de Sociale wijkteams en de Buurthuizen, dus de lijntjes zijn kort. Ik leer alle gewoontes van de bewoners van de Kooi, de Lage Mors, de Merenwijk enzovoort kennen.”

Er zit toekomst in de zorg

“Je kunt een mooie loopbaan maken in de zorg en zeker bij ons,” zegt Barbara Konstapel, “De vraag naar zorg groeit, het aantal ouderen groeit nog steeds en wij worden ook steeds ouder. Daarnaast blijven mensen langer thuis wonen en daardoor wordt de zorg complexer. Pas als het thuis echt niet meer gaat komen mensen in een zorginstelling terecht waar ook steeds meer complexere zorg moet worden gegeven. Je hebt niet alleen te maken met de zorgvrager maar ook met zijn of haar directe omgeving, familie, mantelzorgers. Dat maakt het werken in de zorg uitdagend en leuk.”
Barend: “In de thuiszorg heb je tijd voor mensen. Je kunt echt iets voor ze betekenen al is het maar dat je even blijft zitten voor een praatje. Of als je in overleg met een huisarts de behandeling zo goed mogelijk kunt regelen. Ik ben blij dat het de basisschool niet geworden is.”

Thuiszorg, woonzorg én buurtactiviteiten”

Libertas Leiden

Rijnsburgersingel 60
2316 XX Leiden

Bel

071-5168168

E-mail

solliciteren@libertasleiden.nl

Website

werkenbijlibertasleiden.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacature.