Kriek Poedercoaten

Vlog medewerker Vacatures

Metaal beschermen tegen roest en mooi maken

Het is nogal druk bij Kriek. De een-en-dertig medewerkers van het bedrijf werken stug door aan het poedercoaten van fietsframes, balustrades en trappen, velgen, machineonderdelen en afvalbakken. “Eigenlijk alles dat van metaal is kunnen wij hier een heel mooi laagje geven,” zegt Louis Kortekaas, die telkens nieuwe dingen aanwijst. “En het gaat hard, want poedercoaten is veel milieuvriendelijker dan verf.”

Even kort de techniek: de deklaag op metaal wordt in de vorm van een poeder op het metaal gespoten. Dat metaal is eerst statisch gemaakt. In een oven smelten de poeders samen, vloeien uit en worden hard. “Het mooie van poedercoaten is dat wij hier niet met schadelijke stoffen werken. Leuk voor het milieu, maar vooral goed voor de medewerkers.”

‘Iedereen mag alles doen’

“Wij zijn een ‘plat’ bedrijf, iedereen is even belangrijk. Dus als je hier komt werken, dan kan je alle kanten op. Wij zoeken vooral mensen die van aanpakken met hun handen houden. Dan zorgen wij er wel voor dat je een echte vakman wordt die alle stappen van het poedercoaten kent.”

Louis zelf is al sinds 1990 actief in de oppervlakte behandelende industrie en heeft les gegeven op scholen en bedrijven; hij vertelt je graag de geheimen van de techniek.

Met veel afwisseling kom je de leukste dingen tegen

Bij Kriek kunnen ze alles poedercoaten, zolang het niet groter is dan 12 meter. “Een beetje lantaarnpaal gaat nog net. Wij werken voor bijna alle metaalbedrijven in de streek. Zij brengen ons van alles en nog wat.” Andere bedrijven in hun vak zijn veel kleiner, of zijn vooral bezig met massaproductie. “Bij ons is het juist leuk dat er telkens andere dingen voorbij komen. Wij maken bakfietsen en reclameborden. Voor de bouw doen wij erg veel balustrades en trappen, maar ook metalen kozijnen voor woonhuizen en kantoren. En wij hebben zelf een antislip-laag bedacht voor trappen, roosters en de laadvloeren van vrachtwagens.”

Hele grote machines of gewoon je brommer

De grootste opdrachten krijgen ze de laatste tijd van machinefabrieken. Die laten metersgrote apparaten behandelen. Als je trouwens je brommer wil laten behandelen ben je ook welkom. “Wij doen ook kleinigheden voor particulieren: tuinmeubilair bijvoorbeeld. Je moet die brommer trouwens wel zelf helemaal uit elkaar halen.”

We doen ook kleinigheden voor particulieren…”

Zit er een beetje toekomst in poedercoaten?

“Er zit heel veel toekomst in poedercoaten. Ons bedrijf groeit omdat er steeds meer toepassingen komen. Poedercoaten is milieuvriendelijk en dat wordt steeds belangrijker. Dus iedereen die een metalen voorwerp lang mee wil laten gaan en het makkelijk, snel en kwalitatief wil behandelen staat bij ons op de stoep.” Kriek heeft in de laatste jaren dan ook steeds meer verschillende klanten. “Wij zijn telkens op zoek naar nieuwe toepassingen. En wij zoeken ook naar manieren om niet-metalen te kunnen behandelen, bijvoorbeeld glas, aardewerk, kunststoffen en hout.” Dat kun je bij Kriek allemaal meemaken. “Wij bestaan sinds de jaren tachtig, en je zou niet de eerste zijn die hier zijn pensioen haalt.” 

Kriek Poedercoaten

Bedrijfsweg 3
2404 CB Alphen aan den Rijn

Bel

0172-434934

E-mail

[email protected]

Website

kriekbv.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...