Heemskerk Flowers

Vlog medewerker Vacatures

De hele wereld over met bloemen

Nederland is in de wereld heel groot met bloemen en planten. En welk bedrijf is daarin een grote exporteur: Heemskerk Flowers uit Rijnsburg. Daar komen iedere dag duizenden bloemen en planten de deur in en gaan er net zo hard weer uit. Leunette en Judith leggen je even uit hoe dat werkt.

Leunette: “Judith is al heel lang mijn vriendin en omdat ze het niet meer naar haar zin had bij haar vorige werk, heb ik haar gevraagd bij Heemskerk Flowers te komen werken.” Roos Heemskerk, directeur, is blij met de twee ‘pittige, goedlachse, dames. “Ze zijn de beste als het gaat om orderpicken. Normaal is de richtlijn om ongeveer 100 orders per uur te picken. Zij krijgen het voor elkaar om tegen de 200 per uur te zitten. Hoe ze het doen, ik weet het niet, maar ik ben wel heel trots op ze”.

Macaroni

“Als het leuk is, en dat vind ik van mijn werk, is de dag zo voorbij”, zegt Judith. Dat ze daarvoor vroeg uit de veren moeten vinden ze niet erg. “Het is wel eens zo druk dat we flink door moeten pakken met elkaar. Iedereen binnen het bedrijf helpt dan mee. Er wordt dan ook lekker macaroni of bami of zo geregeld, super gezellig.” Leunette vult aan: “En vrijdags is er altijd een borrel of gaan we soms zelfs daarna uit met wie zin heeft. Maar dat is net hoe het uitkomt.”

“Dat we hard werken valt ons zelf bijna niet eens op”, zegt Leunette, “voor je het weet is er al weer een pauze of hebben we alles al weer klaar.”

Familiebedrijf

Om Heemskerk Flowers in Rijnsburg kan je niet heen. Het bedrijf levert aan groothandelaren, retailers, importeurs en winkels in meer dan 30 landen. De tweede generatie staat op dit moment aan de leiding van dit bedrijf. Roos Heemskerk, één van de vier kinderen van de oprichter, vertelt: ”Mijn vader was een markant persoon en altijd heel erg betrokken bij zijn medewerkers. Hij trok het zich heel erg aan wanneer medewerkers het bedrijf verlieten, een typisch familiebedrijf”. Nu het bedrijf zo’n 50 jaar bestaat en gegroeid is naar 250 medewerkers, is de sfeer in dit echte familiebedrijf nog niet veranderd. Ondanks de groei en de professionele uitstraling. De mensen doen er toe bij Heemskerk Flowers.

Als het leuk is, en dat vind ik van mijn werk, is de dag zo voorbij”

Judith Heemskerk Flowers

Ontwikkeling

Heemskerk Flowers is continu in ontwikkeling. Toen 10 jaar geleden, als één van de eersten in de branche, een webshop werd gelanceerd, wisten ze niet wat dat uiteindelijk voor effect zou hebben. “Hier liggen de tekeningen van de volgende stappen in de automatisering van het verdeel-proces”, geeft Roos aan. Vooral mijn broer is hier heel vooruitstrevend in. Deze ontwikkelingen zijn nodig en geven ook de mogelijkheid om verder te groeien de komende jaren.

“En ondanks al deze automatiserings-ontwikkelingen blijft het een combinatie tussen ‘de vent & de tent’ die het succes bepaalt.” zegt Roos. “Zonder de juiste mensen en de goede sfeer lukt het echt niet”. En reken maar dat er veel gelachen wordt, Judith en Leunette gaan ondertussen helemaal los en vertellen allerlei anekdotes over gescheurde broeken, plakkers, nat worden…

Heemskerk Flowers

Laan van Verhof 65
2231 DZ Rijnsburg

Bel

071-4098100

E-mail

info@heemskerkflowers.com

Website

heemskerkflowers.com

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...