Hartekamp Groep

Vlog medewerker Vacatures

‘Elke dag zo goed mogelijk’

‘Elke dag zo goed mogelijk’, dat is het uitgangspunt bij de Hartekamp Groep. Het is een simpel, maar o zo belangrijk doel waar je heel hard en met veel warmte aan kunt werken. Jessica Tavenier is twee jaar geleden direct van school – Nova College – bij de Hartekamp Groep komen werken met het diploma MMZ. Nu is zij medior en draagt zij de verantwoordelijkheid voor de zorg van cliënten in de dagbesteding.

“Ik ben dit werk gaan doen, omdat ik het mooi vind om mensen die niet kunnen zeggen wat ze fijn vinden een mooie dag te bezorgen.” De cliënten van de Hartekamp leven van dag tot dag en hebben erg veel zorg nodig. Als zij niet lekker in hun vel zitten, of als iets hen frustreert, dan kunnen ze niet zeggen wat er aan schort. “Dan krijg je ‘moeilijk gedrag’, maar dat kunnen ze niet helpen. Als verzorgende wil je er dan achter komen hoe je er tóch een goede dag van kunt maken.”

Vijfenveertig verschillende locaties

De Hartekamp Groep is een groot bedrijf. Madelon Sijsenaar is er manager Zorg en maakt zich graag sterk voor kwetsbare mensen. “Ik werk hier pas sinds kort. Ik vind het prachtig om te zien hoe hier door iedereen een fijne sfeer wordt neergezet. Iedereen gaat het contact aan met de cliënten. 

Wij hebben collega’s die groeien en ontwikkelen door op verschillende locaties te werken. En wij hebben collega’s die een leven lang het lief en leed van dezelfde cliënten meemaken.”

Rust, reinheid en regelmaat is altijd plezierig, maar het zal bij De Hartekamp Groep niet saai worden

Ruimte om te proberen

Rust, reinheid en regelmaat is altijd plezierig, maar het zal bij de Hartekamp Groep niet saai worden. Jessica: “Om onze cliënten die goede dag te geven willen wij zo goed mogelijk contact met ze maken. Wij proberen er met variatie van activiteiten achter te komen waar ze blij van worden en dingen te laten doen die zij wél kunnen. Daar hebben wij hier veel ruimte voor.” Madelon: “De teams die met de mensen werken sturen zichzelf daarin.  Er zijn hier relatief weinig teamleiders.”

Jonge mensen, grote verantwoordelijkheid

Als je bij de Hartekamp Groep komt werken in zo’n team, dan krijg je dus meteen een grote verantwoordelijkheid. De goede dag voor je cliënt is al een grote verantwoordelijkheid. Het nauwe contact met je teamleden, artsen en natuurlijk de familie komt daar ook bij. Jessica: “In mijn opleiding aan het Nova College heb ik al veel stages gelopen en dus goed kennis gemaakt met werken in de zorg. En terwijl ik hier werk ben ik ook alweer bezig met vervolgopleidingen.” Nieuwe medewerkers krijgen een buddy en een maand de tijd om in te werken zónder ingeroosterd te zijn.

Iedereen hard nodig

“De onderlinge band op de teams is goed,” volgens Madelon, “ze doen ook veel met elkaar in de vorm van uitjes en ontspanning. Het is goed als iedereen elkaar goed kent, want je hebt elkaar zo hard nodig. Jessica heeft met haar hele team meegedaan aan de Mud Masters: leuk als teamuitje, maar ze hebben er ook nog geld voor speeltoestellen mee opgehaald.” Zo leren ze elkaar kennen en doen ze energie op. Want mórgen gaan ze weer proberen om iedereen een goede dag te geven. 

Hartekamp Groep

Delftlaan 327
2024 CJ Haarlem

Bel

023-5101400

E-mail

info@hartekampgroep.nl

Website

hartekampgroep.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacature.