Groen & Aldenkamp

Vlog medewerker Vacatures

Meer werk dan ooit voorhanden

Peter Tims, operationeel manager, heeft kort geleden nog een presentatie gegeven aan middelbare school leerlingen: “Dan vraag ik of er jongens zijn die weleens een apparaat uit elkaar gehaald hebben. Wij hebben banen voor iedereen die het dan ook weer leuk vond om het weer in elkaar te zetten!” Bij Groen en Aldenkamp werk je aan alles waar kantoren en gebouwen op draaien: datanetwerken, elektriciteits-netwerken, brand- en inbraaksystemen en domotica voor ‘slimme gebouwen’.

“Zo’n beetje iedereen die bij ons werkt is onderop begonnen”, zegt Robert Dekker, de bedrijfsleider, “Je hebt Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde op het lbo, mbo of hbo gedaan. Dan kun je bij ons beginnen.” Zo is Robert ook begonnen, en zesentwintig jaar laten zit hij er nog, omdat het werk en het vak altijd leuk blijft. Techniek maakt alles mogelijk, maar Robert en Peter raken nauwelijks uitgepraat over alle verschillende dingen die zij inmiddels hebben gedaan. “En het gaat steeds sneller. Internet of things komt eraan, domotica groeit hard en denk aan alle duurzaamheids ontwikkelingen.”

Iedereen begint bij ons onderop en krijgt vervolgens alle mogelijkheden om door te groeien”

Hard werken voor een glimlach

Vergis je niet, het is hard werken bij een installatiebedrijf. “Je bent als monteur lang bezig met kabelgoten, lasdozen en verdeelkasten. Maar uiteindelijk ben jij dan degene die met het omhalen van een schakelaar het hele systeem kan aanzetten. Wanneer je dan met een opdrachtgever door een pand loopt en zijn glimlach ziet is al het zware werk weer goedgemaakt.”

Jij haalt straks de schakelaar om van een heel systeem”

Van Shell, naar Flora Holland en Tata Steel

De projecten van Groen en Aldenkamp zijn allemaal in de kantoren- en utiliteitsbouw. “En ook voor hele grote namen. Wij hebben installaties aangelegd voor bijvoorbeeld WeTransfer, Indeed, FloraHolland en de boardroom van Shell. Maar wij doen ook ziekenhuizen of een washuis voor Tata Steel.” Iedere leerling monteur wordt bij Groen en Aldenkamp gekoppeld aan een ervaren monteur. Dan ga je als tweetal op pad. En dan kom je dus nog eens ergens.

Instromen en doorgroeien

“Wij hebben ieder jaar plek voor een man of tien. Er zijn altijd genoeg seniormonteurs om de jongelui verder op te leiden, en je ziet de gemotiveerde jongens vervolgens láng bij ons blijven.” Ze groeien soms door naar werkvoorbereiding en projectleiding. Maar dat hoeft niet. Wij hebben geen vaste werkverdeling voor de monteurs onderling. Je kunt dus veel verschillende soorten werkzaamheden doen. “Wij doen enorm ons best om mensen vast te houden.” Dat lukt, want ze vieren om de haverklap feestjes voor mensen die er al 25 of soms 40 jaar werken.

Groen & Aldenkamp

Polanerbaan 9
3447 GN Woerden

Bel

0348-412480

E-mail

info@gati.nl

Website

vpgtechniek.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacature.