Waarom scoort dit bedrijf zo hoog op werkplezier?

Is werken leuk? Dat zou je bijvoorbeeld aan De Raad kunnen vragen. Want zij scoren opvallend hoog op werkplezier in de ‘De leukste Werkgever in beeld’-scan© van Home4talent.  Dat zijn wij dus alvast voor jou gaan checken, wat is hun verhaal? Wij kregen ons antwoord van medewerkers  Arjan (22), Marianne (23) en Neline (23) .

Sfeer en verantwoordelijkheid

Marianne, Neline en Arjan zijn het erover eens dat de sfeer gewoon top is. “Je krijgt veel vrijheid en dit levert uiteindelijk meer verantwoordelijkheidsgevoel op”, zegt Arjan. “Er is hier echt een leuke werksfeer en het werk is divers”, vindt Marianne. “En voor mij is de begeleiding, het respect onder elkaar en ook de werksfeer het meest opvallende” vertelt Neline die nu bijna een half jaar onderdeel is van de club.

Vrijheid levert meer verantwoordelijkheidsgevoel op”

Veel mogelijkheden

In 1926 startte in Noordwijk het bouwbedrijf De Raad Bouw. Dat is negentig jaar later een hele groep bedrijven geworden. Alles heeft te maken met aan- en verkoop, bouw en beheer van gebouwen en woningen. Dus ook hotels, bouwontwikkeling, Crown Business Centers (full-service bedrijfsverzamelgebouwen), de makelaardij en natuurlijk het oorspronkelijke bouwbedrijf. Veel mogelijkheden voor een gevarieerde loopbaan als één van de meer dan 100 collega’s.

Hier run je echt je eigen toko”

Werkplezier

Arjan werkt als werkvoorbereider bij het bouwbedrijf. “Ik heb hier stage gelopen in het derde jaar van mijn Bouwkunde-studie. Dat ging zo leuk dat er gelijk een contract aan vast werd geplakt. Nu werk ik hier alvast twee dagen in de week, maar moet daarnaast nog wel mijn studie afronden. Dat is nog knap lastig, want ik voel mij nu al fulltime betrokken en verantwoordelijk voor mijn werk.”

Hospitality

Marianne solliciteerde met een hotelmanagement opleiding en een jaar werkervaring in het hotelwezen op zak bij De Raad. Haar klantvriendelijkheid en haar karakter vielen gelijk op. “Hier heb ik mijzelf verder kunnen ontwikkelen. Ik ben op de binnendienst begonnen en heb steeds meer vrijheid gekregen. En nu volg ik zelfs de studie voor Kandidaat Register Makelaar en Taxateur (KRMT).” Enthousiast vertelt Marianne verder, “Hier is vertrouwen en is het werk heel divers. De relaties onderling zijn zo goed dat er ook gewoon vriendschappen ontstaan. Logisch dat ik met plezier naar mijn werk ga”.

Buurman tips voor baan

“Vorig jaar vertelde mijn buurman Martijn, die hier al werkte, hoe leuk het werk is,” zegt Neline, “ik ben gelijk gaan solliciteren. Sinds dag één voelde ik mij hier echt thuis, daar heb ik geen dag spijt van gehad. Ik word goed begeleid en er is respect voor elkaar.” Neline is bij het team van de servicedesk gekomen. Dit team werkt ter ondersteuning van bijna alle afdelingen en bedrijven van De Raad en heeft een belangrijke rol binnen de organisatie.

Crown Business Center

“De meest dynamische en afwisselende functie vind ik zelf toch wel de rol die je kan vervullen als gastheer/-vrouw bij een van onze Crown Business Centers”, vertelt Matthijs van Putten de HR-manager van De Raad. “Hier run je echt je eigen toko. En dat kan flink dynamisch zijn”. De Raad heeft meerdere kantoorlocaties waar ze een Crown Business Center runnen. Hier kunnen ZZP’ers tot hele bedrijven kantoorruimte huren met nagenoeg alle denkbare faciliteiten. “Hier past het woord ‘hospitality’ ook echt heel goed. De huurders en de gasten van de huurders zijn jouw gasten. Jij hebt een heel belangrijke rol in het succes van de locatie waar je werkt”, zegt Matthijs over deze functie.

Sinds dag één voelde ik mij hier echt thuis”

De Raad

Sandtlaan 36
2231 BK Katwijk aan Zee

Bel

071-4051414

E-mail

info@deraad.nl

Website

deraad.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...