De techniek voor het boerenbedrijf van de toekomst

Zoek je een bijzondere tak van sport wanneer je carrière wil maken in de techniek? Lees dan even verder over de machtige machines en high tech apparaten die De Bruin Bodegraven levert aan boeren in het Groene Hart. Eigenaar Arie-Jan de Bruin zoekt vier mensen: “Een voor de melktechniek, een voor voertuigen en tractoren, een vertegenwoordiger en een medewerker voor het magazijn.”

De vertegenwoordiger hoeft geen techneut te zijn, “Maar hij moet wel feeling hebben voor het boerenbedrijf en begrijpen hoe sterk de veehouderij afhankelijk is van goed werkende machines. Voor de melktechniek en de tractoren zoeken wij echte monteurs. Jongens die met hun handen kunnen maken wat hun ogen zien.” De magazijnmedewerker krijgt een belangrijke rol bij het beheren van de voorraad spullen die De Bruin zijn klanten levert.

Boerenbedrijf steeds groter en complexer

“Het gaat nog steeds hard,” zegt Arie-Jan, “tractoren worden uitgerust met GPS systemen, melkrobots meten de gezondheid van de koe en alsmaar meer machines worden volledig autonoom. Het boerenbedrijf is steeds complexer. En dat biedt uitstekende kansen voor een mooie loopbaan.” Bij De Bruin in Bodegraven verkopen ze al die spullen aan boeren in het Groene Hart. “En wij doen er de installatie en het onderhoud ook van. Als je hier belangstelling voor hebt, dan kun je bij ons alle kanten uit.”

Gezondheid van de koe

Bij ieder melkveebedrijf staat de koe centraal. Alles draait om de gezondheid van de koe en de kudde. “Je moet dus wel een beetje boer zijn bij het werken met deze techniek. Landbouwmachines en apparaten voor stalinrichting zijn er om de koeien zo goed mogelijk te verzorgen. Ze maken veel en zwaar werk makkelijker voor mensen. Betrouwbaarheid en efficiency zijn dus belangrijk.” De monteur voor stalinrichting doet zijn werk meestal bij de klant. De monteur voor voertuigen en tractoren werkt meestal in de werkplaats.

‘Ik heb hier een kapot ding’

Het magazijn van De Bruin is tegelijkertijd een winkel. Je kunt er spullen kopen die je dagelijks nodig hebt op de boerderij. Of je komt er met een vraag. “De bedoeling is dat wij hier alles voor het grijpen hebben liggen. De voorraad moet dus breed genoeg zijn en er moet van alles wat zijn.”

Arie-Jan en zijn collega’s zijn er in de eerste plaats voor advies en service. “Goed luisteren naar wat de klant nodig heeft en hoe zijn situatie is. Dan pas gaan nadenken over oplossingen met machines en voertuigen.” En als een klant komt aanzetten met ‘een kapot ding’, dat zij niet kunnen thuisbrengen, dan maken ze het gewoon na. Net zo makkelijk maken ze in hun werkplaats alle mogelijke aanpassingen op machines of tractoren. “Wij zijn van oorsprong een smederij, dus kom maar op.”

Opleidingen en cursussen

Zo snel als de grote merken – Massey Ferguson, DeLaval, Trioliet – nieuwe technieken en nieuwe machines introduceren, zo snel krijg je bij De Bruin weer cursussen. “Wij zijn allemaal goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij lopen voorop en blijven daar graag.” 

Het boerenbedrijf is steeds complexer. En dat biedt uitstekende kansen voor een mooie loopbaan”

De Bruin

Dammekant 115
2411 CC Bodegraven

Bel

0172-615100

E-mail

[email protected]

Website

lmbdebruin.eu

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...