‘De mooiste technische banen in de streek vind je in Lisse’

Hóeveel chocolaatjes gaan er in een verpakking? Hoeveel uitdeelzakjes chips, hoeveel bloembollen of hoeveel vitamine C-pillen in een potje? Tellen is een essentieel onderdeel van moderne productieprocessen. Dikke kans dat daar machines van Cremer bij gebruikt worden. Carlo Cozijn, directeur operations, heeft daar tientallen nieuwe mensen bij nodig

Flinke uitbreiding

“In de komende twee jaar breiden wij de productie van telmachines in Lisse flink uit. Daarvoor hebben wij ruim zeventig mensen nodig.” En niet alleen technici met een opleiding in montage of (fijn)mechanica. Cremer zoekt ook verkopers, projectmanagers, elektrotechnici en software programmeurs. “Wij gaan hier altijd met zijn allen voor het eindproduct: van de mensen die het samen met de klanten bedenken tot en met de monteurs.”

Wereldwijd marktleider uit Lisse

Cremer is opgericht als ‘Cremer speciaalmachines’. “Dat was om tussen alle andere bouwers van machines voor de agrarische sector een beetje op te vallen. Met onze apparatuur konden bollenkwekers heel precies tellen hoeveel bollen zij verpakten. Dat was apart. Het aantal bedrijfstakken waarvoor wij telmachines maken is in zeventig jaar gestaag uitgebreid. Van kwekers en andere agrarische bedrijven naar de voedingsindustrie, consumentengoederen en heel veel medicijnenproducenten.” De machines werden steeds fijner, steeds sneller en steeds preciezer. Het bedrijf uit Lisse is inmiddels het grootste in zijn soort en wereldwijd actief.

Álle apparaten worden van het papier af in Lisse ontworpen en gefabriceerd. Op schroefjes en moertjes na maken zij in Lisse álle onderdelen zelf. “Wij testen hier of de machine doet wat hij moet doen. Daarna gaat hij pas – gedemonteerd – op reis.” En dan kan het dus gebeuren dat je als monteur mee naar Australië gaat om de machine bij een klant te installeren. “De machines vormen een integraal onderdeel van de productielijnen van de klant. Wij moeten erbij zijn wanneer zo’n lijn in actie komt.”

Cremer zoekt ook verkopers, projectmanagers, elektrotechnici en software programmeurs”

Vaatwastabletten, chocola en pillen

Koos Heemskerk heeft HBO technische bedrijfskunde gestudeerd en is drieëneenhalf jaar geleden bij Carlo afgestudeerd. “Mijn afstudeeropdracht kwam eigenlijk neer op: ‘kan het anders?’ Het is een vraag waarmee ik al verschillende projecten bij Cremer heb kunnen doen. Het is geweldig om nu door een supermarkt te lopen en te zien welke spullen er allemaal door ónze machines zijn geteld: vaatwastabletten van Henkel, chocola van Lindt en álle Dolce Gusto koffiecupjes.”

De beste productiemachines voor de beste telmachines

Om de beste telmachines in de wereld te maken heb je ook weer de beste productiemachines nodig. De productiehal in Lisse is dan ook supermodern en je kunt er vrijwel van de vloer eten zo netjes. Monteurs hebben keurig afgeschermde werkplekken waar zelfstandig wordt gewerkt. De metaalbewerkingsmachines zijn zonder uitzondering computergestuurd. Het hart van de productie wordt gevormd door een machinestraat die volledig automatisch boort, freest en draait. Carlo: “Die is uniek in Nederland en geheel volgens onze specificaties gebouwd. Hiermee kunnen werken is bijna net zo bijzonder als met een Formule 1 auto rijden.”

Álle apparaten worden van het papier af in Lisse ontworpen en gefabriceerd”

Cremer

Heereweg 5
2161 AB Lisse

Bel

0252-419038

E-mail

solliciteren@cremer.com

Website

cremer.com

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.