Boonekamp Drankengroothandel

Vlog medewerker Vacatures

Als eerste alle drankentrends voorbij zien komen

Speciaalbieren, bijzondere wijnen, blauwe Gin en IPA’s bij deze drankengroothandel komt alles door je handen. “Het zou te ver gaan om te zeggen dat wij alles eerst zelf proeven, maar wij weten wel alles van de dranken die wij verkopen. Wij hebben zelfs een echte vinoloog – wijndeskundige – in dienst.” Sabine Boonekamp is kleindochter van de oprichter. Die begon ooit met een kruidenierszaak in Zoetermeer. Inmiddels levert het bedrijf dranken, limonades, koffie en thee aan horeca, bedrijfs- en sportkantines en evenementen in een groot gebied rondom Leiden.

Eigen café aan de zaak

Bij Boonekamp hebben ze geen gewone kantine, maar een complete bar. “Daar drinken wij iedere vrijdagmiddag een biertje”, vertelt Sabine, “behalve als wij het druk hebben, want dan sta ik ook te helpen met laden.” En druk hebben zij het. “Vooral nu – in het voorjaar – met bevrijdingsfestivals, Koningsdag en natuurlijk ’s zomers met alle festivals. Dat is aanpoten, want alles gaat tegelijkertijd en strak getimed.” Je komt Boonekamp onder andere tegen bij Werfpop in Leiden, Buttonpop in Lisse en de Trekkertrek in Koudekerk aan de Rijn.

Logistiek is puzzelen

“Als je vroeger niet met Lego hebt gespeeld, dan kun je hier geen magazijnwerker zijn.” Het logistieke werk bij Boonekamp is veel puzzelen, stapelen en schuiven. “Nieuwe voorraad moet je er tussen passen. Bestellingen bestaan uit veel verschillende soorten dranken. Die moet je dus zo handig mogelijk op een container stapelen. En op de juiste manier in de wagen puzzelen. Want omrijden is zonde.”

“De chauffeurs en bijrijders zijn de reclame voor ons bedrijf. Wij hebben ruim zeshonderd klanten in de regio. Daar leer je er een heleboel van kennen. Bij veel van die klanten hebben wij het vertrouwen dat wij zelf onze spullen in hun magazijn mogen zetten. Daar hebben wij dus de sleutels van hun zaken van.” Iedereen heeft wel op de een of andere manier contact met klanten.

IPA, Werfpop, blauwe gin, Havenfestival”

Goed sturen

Het is niet alleen puzzelen en schuiven in het magazijn, je moet ook goed kunnen rijden. Veel horeca zit nou eenmaal in de binnensteden van de plaatsen waar Boonekamp komt. En dan moet je door die kleine straatjes ook nog netjes naar de achterdeur kunnen rijden. Op tijd.

Met elkaar

“Wij zijn een klein bedrijf. Als er wat is, dan krijg ik het meestal meteen te horen. Maar ik ben dol op ‘personeel’! Wij regelen alles goed met elkaar, springen voor elkaar in als het nodig is en barbecuen als het weer het toelaat op het laaddok. Behalve ikzelf en één vrouwelijke collega bij de administratie hebben wij alleen maar kerels in dienst. De laatste nieuwe medewerker zit hier nog maar een jaar, die is blijven hangen na een uitzendbaan en heeft het ontzettend naar zijn zin.”

Stage / BBL

In dat kleine team zorgt Sabine ook dat er plek is voor stageplaatsen en één BBL-er logistiek vanuit het ROC Lammenschans. “Je moet beginnen bij jongelui. Als je die nu niet laat uitproberen wat ze leuk lijkt, kan je later niet zeggen dat je geen goede mensen kunt vinden. Dus kom maar op.”

BBQ op het laaddok”

Boonekamp Drankengroothandel

Amphoraweg 12
2332 EE Leiden

Bel

071–5763000

E-mail

[email protected]

Website

boonekamp.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...