Blanksma Groep

Vlog medewerker Vacatures

‘Je krijgt bij ons meteen een vast contract’

Blanksma bouw en Blanksma dienstverlening – samen Blanksma Groep – willen maar één ding: het échte werk doen zij liever zelf. “Dus hebben wij vrij veel timmerlui in eigen dienst. Als het aan ons ligt mogen ze vijfentwintig jaar blijven.” Waarom vinden zij dat belangrijk?

“Wij houden van technisch moeilijke bouwwerken. Dat is leuker en daar leren wij zelf van. Dan moet je de ervaringen die je als bedrijf opdoet wel binnenshuis houden. Daarom houden wij ervan om zoveel mogelijk zelf te doen. Met eigen timmerlui.” En daarom besteedt iedereen bij Blanksma veel aandacht aan leerlingen en nieuwe medewerkers.

Als het aan ons ligt mag iedere nieuwe medewerker heel lang bij ons blijven”

Bouw en dienstverlening

Het bouwbedrijf mikt op twee soorten werk: nieuwbouw van utiliteitsgebouwen (scholen, kantoren, sport, zorg) en grootschalige renovaties in Blanksmabouw. Daarnaast onderhoud en schadeherstel bij Blanksmadienstverlening. Voor beide richtingen heeft het bedrijf nieuwe mensen nodig. Want in de bouw ligt er nog heel veel werk te wachten. En de dienstverlening groeit als een nieuwe trend.

Bij de bouw zoeken ze één tot drie nieuwe vaste timmermannen, bij de dienstverlening is er plek voor een timmerman, een onderhoudsmedewerker en een installateur. “Wij geven je onmiddellijk een vast contract. Als het bevalt ben je na twee jaar inwerken zelfstandig inzetbaar. Met je ‘eigen bus’.”

Zelfstandigheid is het doel

“Dat is het grote voordeel van werken bij Blanksma: wij willen graag dat je snel zelfstandig bent. Dan heb je dus wel een vaste baan, maar heb je veel vrijheid om je werk af te handelen.” Het is een nieuwe manier van werken die makkelijk wordt gemaakt door goed contact met de planning. En door duidelijk inzicht in de stand van zaken per project. “Bij onderhoud gaat iedereen met een iPad op pad. En wij besteden er met elkaar tijd aan om te bedenken hoe dingen nóg beter kunnen. Daar doet iedereen aan mee.”

Werken voor en bij grote namen

Dat Blanksma graag ingewikkelde dingen bouwt is geen loze kreet. Zij bouwden in Noordwijk een energieneutraal kantoor voor Decos en een geheel met cortenstaal bekleed gezondheidscentrum in Leidsche Rijn. De ombouw van een kantoor uit 1928 naar luxe woningen in Den Haag en alle scholen die zij vaak doen zijn voor Blanksma leuke uitdagingen.

Wij houden van technisch moeilijke bouwwerken”

‘De helft is hier begonnen als stagiair’

Bij Blanksma werken ongeveer 70 mensen. Behalve directie, administratie, projectleiders en werkvoorbereiders zijn dat ongeveer 50 uitvoerende mensen. “Wij houden het bedrijf graag ‘zo plat mogelijk’. Dat werkt makkelijk en snel.” En het biedt ook mogelijkheden: ze schatten dat ongeveer de helft van alle medewerkers ooit is begonnen als stagiair.

Iedereen zo snel mogelijk zelfstandig”

Blanksma Groep

Koperweg 19
2401 LH Alphen aan den Rijn

Bel

0172-438755

E-mail

info@blanksmagroep.nl

Website

blanksmagroep.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.