‘Er zit heel veel techniek van bumper tot bumper’

“Wij zitten hier midden tussen onze klanten”, zegt Arnold Verhoeven over zijn garage aan de Achterweg in Lisse. “Midden tussen de bollenkwekers en transportbedrijven van de Bollenstreek. En met onze tweede vestiging op het Flora-veilingterrein in Rijnsburg zitten wij vlakbij alle bloemenrijders. Beter kan niet.”

Zijn bedrijf heeft dus twee vestigingen en voor ieder zoekt Arnold een monteur. Twee jongens dus, die van sleutelen houden en meteen aan de gang kunnen. Wat moeten ze kunnen? “Je moet een technische opleiding hebben, interesse in het vak en de wil om verder te groeien. Dan maken wij hier een all-round vrachtwagenmonteur van je.” Arnold kan dat zeggen, want in de vijfendertig jaar dat hij zelf al in het vak zit heeft hij zeker twintig man opgeleid. 

Opleiding op het werk

Je begint natuurlijk met het eenvoudige werk: wielen vervangen bijvoorbeeld. “Maar als dat wiel er eenmaal af is, dan kijk je meteen naar de remmen en voordat je het weet ben je met de aandrijfassen en de ophanging bezig.” Je krijgt een opleiding op het werk en als je wilt kun je doorgroeien naar 1e monteur, APK-monteur en tachograaf-monteur. “De jongste collega heeft dat traject in drie jaar afgelegd. En ergens tussendoor natuurlijk ook nog zijn groot rijbewijs gehaald.” Het kan snel gaan.

‘Keep ‘m rolling’

Voordat Arnold zijn eigen bedrijven begon was hij werkplaatschef van een groot transportbedrijf. “Daar hadden wij vaak maar weinig tijd om aan wagens te sleutelen. Daar maken ze je wel duidelijk dat een wagen die stilstaat geen geld verdient.” Sinds 2005 zorgt Arnold met zijn mannen dat de wagens van zo’n honderd bedrijven in de streek blijven rollen. “Met zeven vaste medewerkers in Lisse en vier in Rijnsburg doen wij zo’n 700 APK’s per jaar.” Dat is hét moment om een wagen van voor tot achter na te kijken. “Wij kijken dan echt wel verder dan het standaard checklistje, want je wilt zo’n wagen het liefst een jaar lang niet terugzien.”

Grote spullen, gevarieerde techniek

Bij ATS doen ze alles in grote maten: grote vrachtwagens betekent grote wielen, grote motoren en grote trailers. “Het is ook heel gevarieerd technisch werk. Het gaat natuurlijk om motortechniek en alles rond aandrijving en wielen. Maar om alles aan een vrachtwagen te kunnen doen komt er ook veel verfijnde techniek bij kijken.” Met speciaal gereedschap in een modern uitgeruste werkplaats. Het is tenslotte wel de bedoeling om werkzaamheden zo licht en efficiënt mogelijk te doen. “Daarnaast doen wij schade- en carrosseriewerk, hydrauliek voor laadkleppen en bewegende bakken, en alle elektronica. Alles van bumper tot bumper.” En dan doen ze dat ook nog voor alle merken.

Hier maken we een all-round vrachtwagenmonteur van je”

Je werkt – met een team – voor de klant

“Alle medewerkers hebben persoonlijk contact met de klant. Wij hebben geen receptie, zoals bij een personenautogarage. Dat is trouwens ook goed voor de betrokkenheid met de klant.” Altijd een beetje meer willen doen voor je klant vindt Arnold belangrijk. “Als hier iemand met zijn bedrijfswagen binnenrijdt met ‘een raar geluid’, dan neem je dat serieus. En je bent hier met een team, dus als je iets niet begrijpt, dan staan je collega’s klaar om even mee te luisteren.” 

Altijd een beetje meer willen doen voor je klant…”

ATS Lisse

Achterweg-Zuid 82Z
2161 DZ Lisse

Bel

0252-229666

E-mail

[email protected]

Website

allroundtruckentrailerservice.nl

Hier staan wij voor

 

Vlog medewerker

Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Geen vacatures gevonden ...